Devatenáctka znovu úspěšná, porazila i Ázerbájdžán

12. 10. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Česká reprezentace do 19 let je zatím v základní části kvalifikace stoprocentní. Po jasné výhře nad San Marinem si čeští mladíci poradili také s Ázerbájdžánem, který porazili rozdílem čtyř branek a mají v kapse postup.

Českému národního týmu vyšel vstup do utkání parádně. Uběhly sotva čtyři minuty a skóre otevřel nekompromisní bombou pod břevno Firbacher. Krátce nato Radosta vysunul Červa, který střelou z levé strany zvýšil na 2:0. Tempo hry pak trochu opadlo, ale další šanci měli opět Češi. Po centru Žambůrka se k hlavičce dostal Vlček, balon však poslal těsně vedle tyče.

Výběr trenéra Luboše Kozla přidal třetí gól krátce po změně stran, když si Zeronik posunul míč k ose hřiště a povedenou technickou střelou potřetí překonal brankáře Arazliho. Po hodině hry pálil z otočky Firbacher, jenže těsně přestřelil bránu Ázerbájdžánu. Pak se ale čeští mladíci radovali znovu. Kosek z levé strany našel Kozáka, jeho ránu Arazli vyrazil jen před sebe a Firbacher stál přesně tam, kde měl být – 4:0.

Čeští mladíci mohli přidat i další branky, ale střídajícího Svobodu vychytal Arazli. Ten pak nadvakrát vychytal i Radostu, a tak se skóre už nezměnilo.

„Podali jsme velmi dobrý výkon. Naše vítězství bylo zasloužené, mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem. Předvedli jsme několik vynikajících akcí. Největším uznáním našeho výkonu bylo, že lidi na konci skandovali a našemu mužstvu poděkovali za předvedenou hru,“ těší trenéra české reprezentace do 19 let Luboše Kozla.

Česká republika "19" – Ázerbájdžán "19" 4:0 (2:0)
Branky: 4. a 68. Firbacher, 10. Červ, 48. Zeronik.
Rozhodčí: Sant – Portelli (oba Malta), Radić (Chorvatsko).
ŽK: Firbacher – Rzajev, Muersel.
Diváci: 683.
Česká republika "19": Markovič – Szewieczek, Gabriel, Vlček, Kosek – Červ (74. Kosař) – Radosta, Žambůrek (83. Vít), Zeronik (66. Karabec) – Kozák (74. Pech), Firbacher (74. Svoboda). Trenér: Luboš Kozel.
Ázerbájdžán "19": Valijev (26. Arazli) – Sahan Muersel, Gulijev, Ibragimov, Kaplan – Valizada, Ingilabli – Abdullazade (55. Bajramov), Garahmadov (55. Rzajev), Zulfugarli – M. Gurbanli. Trenér: Samir Alijev.
sdílet