Juřena je zpátky ve hře: Musíme se semknout, velí

23. 10. 2019
Redakce

Praha – Naposledy se v ligovém utkání proběhl na začátku září proti Slavii, kdy nastoupil na závěrečných devět minut. Pak Václava Juřenu zbrzdilo zranění, nyní už je ale zpátky ve hře. V Ďolíčku proti tamním klokanům sehrál 20 minut. Dostane příště více prostoru?

Jak hodnotíte zápas na půdě Bohemky?
První poločas byly jak na naší straně, tak na straně Bohemky šance, takže průběžná remíza byla asi zasloužená. Ve druhé půli jsme možná trochu polevili, ale v závěru jsme měli tlak. Byli jsme na míči a vytvořili jsme si příležitosti, ale momentálně se nám je nedaří proměňovat, což nám pak v celkovém součtu schází.

V nastavení měli vyrovnání na noze Matěj Hrabina i René Dedič...
Hrabka měl dvě dobré příležitosti, šanci měl i Schaffa (Jan Schaffartzik – pozn. red.). Musíme z toho dávat góly, jinak nás to stojí body.

Trápí vás koncovka. Nyní jste neskórovali už dva zápasy v řadě. Jak zvýšit produktivitu?
Měli bychom zkoušet střílet i z dálky, třeba to někdo tečuje a podobně. Občas jen odcentrujeme a buď to někoho trefí, nebo ne. Někdy je to jen na náhodu a jediným vysokým hráčem ve vápně je Renda Dedič. My to na něj hrajeme a on má přitom proti sobě dva tři stejně vysoké protihráče.

A co vy? Zdravotně už jste v pořádku?
Od repre pauzy s týmem trénuji naplno. Cítím se dobře. Teď už záleží jen na trenérovi, jak mě uvidí v tréninku.

Co říkáte na změnu trenéra? Přišel s ní potřebný impuls?
Asi to přišlo. Osobně si myslím, že hrajeme lépe. Jsou tam mechanismy, které se v naší hře objevovaly už předtím. Není to nic proti panu Kopeckému, změnu to asi chtělo. Co se týče hernosti, celkem se to dá. Teď už "jen" vyhrát.

To se vám povedlo naposledy na konci července. Máte černou sérii v hlavách?
Šňůra je dlouhá, ale musíme se semknout. Semknout jako tým, kdy jindy. Právě teď, když se nám extra nedaří. I když si myslím, že herně jsme se zvedli. Teď to zlomí jeden gól. Gól, se kterým vyhrajeme. Pak se série neúspěchů prolomí a bude to dobré.


sdílet