Přípravky mají za sebou kvalifikaci na Ondrášovka Cup

21. 10. 2019
Redakce

Opava – Přípravky Slezského FC absolvovaly kvalifikační část Ondrášovka Cupu. Jak si vedly?

SFC Opava U11 – trenéři: Radim Maloch, Dominik Havlík, Radek Jašek

Do kvalifikace Ondrášovka Cupu jsme vstoupili s cílem prosadit se vlastní hrou založenou na aktivním pohybu, kvalitní práci s míčem a odvahou v situacích jeden na jednoho. Vyjma zápasu se suverénní Sigmou jsme byli ve všech utkáních herně lepším týmem, čemuž odpovídá i konečné 2. místo znamenající postup na finálový turnaji. Klukům tímto gratuluji a děkuji za předvedenou hru.
Za tým trenérů SFC Opava U 11 – Dominik Havlík.

Hráči: Martin Hulva, Šimon Miškev, Eliáš Barteska, Kryštof Bayer, Viktor Bureš, Tomáš Doleží, Tomáš Chovanec, Jan Jančík, Filip Jašek, Jannis Theodoru, Adam Jedlička, Jan Warisch.

SFC Opava U10 – trenéři: Petr Kubalák, Martin Šafrán, Roman Tománek

Ondrášovka CUP byl pro nás další velkou zkušeností a srovnáním s kvalitními mužstvy, jak na tom vlastně jsme. Až na závěrečné utkání se Sigmou Olomouc, kde nám už po čtvrtém po sobě jdoucím zápase došly síly, musím kluky pochválit hlavně v práci jeden na jednoho, kde jsme patřili k nejlepším týmům.

Jsem rád, že se kluci snažili plnit věci na kterých jsme se před zápasy domluvili a náš herní projev nebyl styl nakopávání a zbavování se míčů, nýbrž – někdy i za cenu ztráty – snaha obejít soupeře v situacích jeden na jednoho, s brankářem konstruktivně vyjet či přečíslit soupeře a v neposlední řadě už z některých situací kombinačně vyjet. Naším dlouhodobým neštěstím je dosažení branky, které nás často stojí drahocenné vítězství a na tomto aspektu musíme zapracovat nejvíce.
Martin Šafrán

SFC Opava U9 – trenéři: Dušan Harasim, David Baier, Tomáš Kramář

Ve středu 9. října se tým kategorie U9 zúčastnil kvalifikace o hlavní část pro turnaj Ondrášovka Cup 2020. V Prostějově odehrál sedm utkání s kvalitními soupeři jakými jsou například: domácí Prostějov, Sigma Olomouc či Kroměříž. Po bojovných výkonech, kdy chyběla mnohokráte trocha štěstí, náš tým obsadil osmé místo. To bohužel náš tým neposílá do finále. Kvalitní zápasy nám ukázaly, na čem je potřeba pracovat a v jakých činnostech je třeba se zlepšit. Pochvalu za své výkony si zaslouží zejména brankář Volf a hráči Píšala a Koudela.

SFC Opava U8 – trenéři: David Chmel, Marek Elbl, Jakub Hoblík.

SFC Opava U8 vyrazila na svou první kvalifikaci na Ondrášovku a bylo to vlastně její první turnajové měření, kde jsme chtěli sbírat zkušenosti. Kluci se na hřiši zápas od zápasu zlepšovali a dvě utkání se jim podařilo vyhrát. Nejkvalitnějším zápasem, byť jsme jej prohráli, byl zápas s olomouckou Sigmou, ve kterém kluci ukázali, jak moc je fotbal baví. Našimi nejlepšími hráči na turnaji byli Josef Petlach a Jan Chmel. Trenéři nicméně chválí všechny hráče, kteří ten den reprezentovali SFC Opava.
Trenér: David Chmel
Soupiska: Chmel, Kalus, Latoň, Nestroj, Petlach, Pospíšil, Tomeček.


sdílet