MOL Cup je tady, v úterý vyzveme Jablonec

28. 10. 2019
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC Opava po sobotním nezdaru v Uherském Hradišti čeká další zápas. V úterý od 16 hodin výběr trenéra Josefa Dvorníka narazí na Jablonec. Severočeši naposledy zničili Teplice, v ligové tabulce jim patří čtvrtá příčka.

„Nedívám se, zda hrajeme pohár nebo ligu. Potřebujeme uspět,“ podotkl trenérJosef Dvorník. „Jablonec má velkou kvalitu, my se ale potřebujeme chytit. Každý dobrý výsledek je pro nás vzpruhou. V naší situaci se nemůžeme dívat vlevo ani vpravo,“ pokračoval jednačtyřicetiletý kouč.

Ten připustil změny v sestavě. „Na Slovácku jsme zklamali. Proti Jablonci dostanou šanci hráči, kteří nehráli,“ řekl.

Výhodný balíček lístků on-line »

„Je dobře, že už v úterý hrajeme pohár. Na Slovácko musíme zapomenout. Jablonec má velkou kvalitu, ale zápas začíná za stavu 0:0. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli,“ slíbil obránce Martin Sus.

Pohled do historie: Čeká nás dvojnásobný vítěz poháru

Bitvy opavských fotbalistů s Jabloncem? Těch v samostatném českém poháru až tolik nebylo. Slezský FC od roku 1993 narazil na Jablonec v rámci MOL Cupu pouze dvakrát a vždy to byly zajímavé duely. Před třiadvaceti lety Opava ve čtvrtfinále poháru po domácí bezbrankové remíze vypadla se Severočechy poté, co neuspěla v penaltovém rozstřelu.

V březnu roku 1999 se historie zčásti opakovala: Znovu se hrálo v Městských sadech a utkání skončilo po devadesáti minutách remízou 2:2. Penalty ovšem tentokrát zvládli lépe Slezané a slavili postup do čtvrtfinále, v něm jim ale stopku vystavil další severočeský klub – Liberec, který v Opavě vyhrál 1:0. Nutno říct, že Jablonečtí v poháru sbírali úspěchy. Hned dvakrát se jim podařilo dojít až na vrchol, v letech 1998 a 2013 triumfoval. Opavští největší úspěch zapsali před dvěma roky, kdy v ostře sledovaném finále MOL Cupu podlehli Zlínu.

Pohárové zápasy Slezského FC Opava: 79 utkání, 44 výher, 17 remíz a 18 proher. Skóre: 154:80.

Pohárové zápasy FK Jablonec: 130 utkání, 84 výher, 19 remíz a 27 proher. Skóre: 306:135.


sdílet