Zavadil před bitvou v Příbrami: Musíme ji zvládnout

6. 11. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Duel se Spartou fotbalisté Slezského FC nezvládli a nyní už se soustředí na důležitou bitvu, která je v sobotu čeká na půdě čtrnácté Příbrami. Opava potřebuje nutně zabrat, což si dobře uvědomuje i záložník Pavel Zavadil.

„Čekal jsem, že podáme mnohem lepší výkon než v minulých zápasech, protože tady tyhle jsou jiné. Sparta je silnější tým, nemusíme tvořit, a to nám vyhovuje více. Utkání bylo vyrovnané, ale nejsme efektivní ani se neumíme dostat do šance. Máme problém s předfinální i finální fází,“ vrací se k sobotní porážce se Spartou Pavel Zavadil.

Opava nedala gól už ve čtyřech po sobě jdoucích ligových zápasech. „Je to fakt dlouho, co jsme nedali gól. Máme s tím problémy, nemůžeme to protrhnout. Výkon měl parametry, Spartě jsme byli vyrovnaným soupeřem. Nepustili jsme ji skoro do žádné šance až na ten první gól... Nechápu, jak to tam mohlo být tak otevřené. Úplně zbytečný gól, padl vlastně z ničeho,“ rozčiluje se středopolař slezského celku.

Snový vstup do nového ligového ročníku je zapomenut. Slezský FC čeká na výhru dlouhých 13 utkání. „Výsledky se samozřejmě projevují na naší náladě. Je tam útlum, ale snažíme se být stále pozitivní a přemýšlet dopředu, protože prohrané zápasy už nikdo zpátky nevrátí. Bohužel se trápíme v koncovce, a do toho dostáváme laciné góly,“ mrzí Zavadila.

V sobotu se Slezané představí v Příbrami, od které je v tabulce dělí pouhé tři body. Bude to pro opavský tým zápas podzimu? „Pro nás už je každý zápas zápasem podzimu. Čeká nás Příbram, hraje se o šest bodů, protože soupeř je na tom bodově podobně jako my. Utkání potřebujeme zvládnout. Za každou cenu už musíme něco udělat,“ nabádá nejzkušenější fotbalista opavského kádru.


sdílet