Musíme se odrazit od čistého konta, hlásí Řezníček

13. 11. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Antonín Vydra

Příbram – Fotbalisté Slezského FC teprve podruhé v historii přivezli bod z příbramské půdy. Velmi solidní zápas sehrál ve středu hřiště Jan Řezníček a nechybělo málo, aby v první půli skóroval.

Honzo, z Příbrami vezete bod, což se Slezskému FC v lize povedlo teprve podruhé. Jak moc je pro vás v tuto chvíli cenný?
Musíme ho brát. Je to bod z venku. Byl to důležitý zápas, aby nám Příbram neodskočila. Mohli jsme se na ni samozřejmě dotáhnout, ale v této situaci je pro nás každý bod dobrý. 

Hlavně v prvním poločase jste byli odvážní ve hře směrem dopředu…
Myslím si, že z posledních třech zápasů to bylo asi nejlepší. Příbram na tom samozřejmě taky není úplně nejlíp. Něco jsme si tam vytvořili. Na konci jsme trefili břevno. Škoda, příště už to musíme prolomit. 

Sám jste v první půli nebezpečně vystřelil zpoza šestnáctky a míč těsně minul příbramskou bránu. Co tomu chybělo?
Mohl jsem si to posunout ještě dál. Chtěl jsem to řešit hodně rychle, abych hlavně zakončil. Byla to šance, měl jsem to řešit s větším klidem. 

Co je rozhodující v těchto zápasech, kdy se o body rvou dva týmy zespod tabulky?
V těchto utkáních je základ nedostat gól, což se nám podařilo. Nějaká šance se vždycky vyskytne a je to o tom, zda to tam spadne, nebo ne. 

Ve středu pole jste společně s Pavlem Zavadilem absolvovali řadu soubojů se zkušeným záložníkem Janem Rezkem. Jaké to bylo?
Bylo to soubojové. Nebylo to špatné. Hrálo se mi docela dobře, jsem spokojený. 

Naší tradiční bolestí je koncovka. V Příbrami míče létaly těsně kolem tyček, v závěru břevno, ale gól pořád nepřichází. Co s tím?
Je to o kvalitě, ale teď už mi přijde, že to je hlavně křeč. Chtělo by to nějak dotlačit balon do brány. Pak by se to mohlo zlomit. 

Zlobila ale i Příbram…
Jasně, taky. Jak říkám, bod musíme brát. Taky jsme něco přežili a Vilda (Fendrich – pozn. red.) něco chytil, to je potřeba uznat. 

Dá se odrazit alespoň od čistého konta, které se podařilo udržet teprve potřetí v sezoně?
Musíme začít od tohohle a jednou vstřelený gól zákonitě přijít musí. Nedovedu si představit, že bychom třeba do konce soutěže nedali gól. Věřím tomu, že to brzy prolomíme a vyhrajeme.


sdílet