Slezský FC má nového trenéra, přichází Balcárek

12. 11. 2019
Klub

Opava – Fotbalisté Slezského FC mají nového trenéra. Prvoligové A-mužstvo nově povede kouč Jiří Balcárek, který naposledy působil v druholigových Vítkovicích. V opavském klubu zároveň končí Josef Dvorník.

Šestačtyřicetiletý Jiří Balcárek coby záložník nastupoval v první lize za Sigmu Olomouc, střihl si i angažmá v německém Unionu Berlín. Po konci hráčské kariéry se stal Balcárek trenérem. Rodák ze Zábřehu působil v Sigmě, kde pracoval jako trenér rezervy i asistent u A-mužstva. Má za sebou třetiligovou štaci v Uničově i úspěšné záchranářské boje.

Balcárek zachránil ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE fotbalisty Znojma a totéž se mu povedlo také při působení ve Vítkovicích, kde působil od loňského června. Teď ho čeká podobná výzva ve Slezském FC.

„Po odvolání Ivana Kopeckého jsme vedení A-mužstva dočasně převzali společně s Josefem Dvorníkem. Jak jsme avizovali, šlo o provizorní řešení. Nyní je obsazení postu hlavního trenéra vyřešeno. Jsme rádi, že jsme se domluvili s Jiřím Balcárkem,“ řekl sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann s tím, že Balcárek si s sebou přivádí i asistenta Miroslava Paula.

Nový trenér společně se svým asistentem ve středu převezmou opavský tým, kdy povedou první tréninkovou jednotku. Realizační tým zůstává beze změny. V klubu tak končí Josef Dvorník, který v Opavě působil coby hráč i asistent trenérů Romana Skuhravého a Ivana Kopeckého. „Pepovi bychom tímto chtěli poděkovat za odvedené služby pro Slezský FC a zároveň bychom mu chtěli popřát hodně štěstí v další trenérské kariéře i úspěšné dovršení studia trenérské licence UEFA profi licence,“ dodává Grussmann.


sdílet