Mondek odpálil černou sérii: Snad už půjdeme jen nahoru

24. 11. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Více než 500 minut čekali v nejvyšší soutěži na vstřelený gól. Pak tohle prokletí fotbalistů Slezského FC zlomil Karol Mondek, který hned zkraje utkání s Mladou Boleslaví poslal Opavu do vedení. Jak se nakonec ukázalo, trefa slovenského záložníka byla vítězná, a tak opavský tým poprvé od konce července naplno bodoval.

Po více než pěti stech minutách jste v lize skórovali. Co na to říkáte?
Super! Konečně to tam po těch nevydařených zápasech spadlo a chytili jsme se. Jsem moc rád, že jsem k tomu mohl pomoci.

Jak jste viděl situaci ze svého pohledu?
Dostal jsme krásný centr od Matěje Hrabiny. Měl jsem být na vzdálenější tyči – a byl jsem tam. Je super, že to tak dobře dopadlo.

Vzápětí jste mohli přidat druhý gól, ale to se nepovedlo…
Je to tak. Chybí tomu další gól, abychom si zápas užili víc a na konci se nemuseli strachovat o výsledek. V naší situaci jsme ale samozřejmě rádi i za výhru 1:0. Mladá Boleslav je těžký soupeř, vždyť je třetí.

Po změně stran jste se víceméně bránili, že?
První půle byla lepší. Nevím, čím to bylo, asi trochu i strachem o výsledek, ale zatáhli jsme to. V naší pozici je to těžké. Možná i proto jsme se zasunuli. Každopádně jsme rádi, že jsme to doma zvládli.

Výrazně vás podržel i brankář Vilém Fendrich…
Určitě, Vilda odchytal vynikající zápas. Důležité bylo, že chytil penaltu. Hodně nám pomohl, ale potřebovali jsme i štěstí.

Co změnil nový trenér Jiří Balcárek?
Byly tam změny v systému, ale nechtěl bych to moc komentovat. Ukázali jsme, co od nás chtěl, ale můžeme se zlepšovat. Chtěl po nás hlavně zjednodušit hru, abychom to vzadu moc nehráli na přihrávky a snažili jsme se hrát jednoduše a kolmo na hrot.

Utkání kvůli zranění nedohrál Pavel Zavadil. Jaká je to pro vás ztráta?
Má zkušenosti, kopací techniku… To se těžko nahrazuje, ale uvidíme. Věříme, že to nebude nic vážného, Zavoš bude brzy v pořádku a s námi.

Jaké to je vyhrát po šňůře čtrnácti zápasů v řadě bez vítězství?
Na každém mužstvu je deka, když se nedaří. Konečně se nám podařilo vyhrát a věřím, že teď už budeme stabilně bodovat a půjdeme jen a jen nahoru. Doufám, že chytíme druhý dech a bude to s námi jen a jen lepší.

Teď vás čeká ostře sledované derby s Baníkem. Co od něj čekáte?
Pro mě to nic neznámého nebude, čeká nás vynikající atmosféra. Určitě dorazí i hodně našich fanoušků. Bude to super zápas, těšíme se na to. Jsou to těžké utkání, ale věřím, že dokážeme odehrát dobrý zápas a získat body.


sdílet