Balcárek po derby: Chyběl nám gól, ale bod bereme

30. 11. 2019
Redakce | FOTO: Deník

Ostrava – Povedený start v Opavě prožívá nový trenér Slezského FC Jiří Balcárek. Po premiérové výhře nad Mladou Boleslaví opavský tým zvládl i slezské derby, z horké půdy Baníku si přivezl bod.

„Začátek nám vyšel. Možná jsme Baník naší aktivitou na jeho polovině překvapili. Baník byl silný ze standardek. Má rozdílové hráče, kteří jsou na posledních dvaceti metrech schopni dobře řešit situace. Naším záměrem tedy bylo je držet co nejdále od brány,“ vysvětluje Jiří Balcárek.

„Šli jsme do rizika a napadali jsme na jejich polovině, což se nám dařilo. Plynuly z toho tuším dvě naše šance. Je škoda, že jsme alespoň jednu z nich neproměnili,“ mrzí opavského kouče.

V závěru první půle byl vyloučen domácí Jánoš, Opava ovšem přesilovku nevyužila. „Zažil jsem to a není to jednoduché, Baník se semkl, hrál více zezadu a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat. Nabádal jsem kluky, aby byli stále aktivní, necukli a nepolevili, protože to by mohl být náš konec,“ pokračuje.

„V nastaveném čase jsme mohli utkání ztratit, na druhou stranu předtím měl šanci Dominik Simerský. Z mého pohledu tomu chyběl gól,“ dodává Balcárek.

Na druhou stranu defenziva Opavy nepracuje špatně, Slezský FC tři zápasy po sobě neinkasoval. „Nuly si moc vážím. V těžkých vyrovnaných zápasech ale přijde třeba jen jedna šance, a pokud prokážete kvalitu, proměníte ji. Klukům nemohu nic vyčítat, ale na koncovce musíme dál pracovat. Je potřeba zůstat nohama na zemi a být pokorný. Bod bereme, zápas jsme mohli na konci i ztratit,“ uzavírá trenér Opavy.


sdílet