Slezský FC společně s fanoušky podpoří nemocnici

4. 12. 2019
Redakce

Opava – Poslední domácí utkání tohoto roku už klepe na dveře. V sobotu 7. prosince vyzveme Jablonec a vedle samotného utkání se může zapojit hned do dvou dobročinných akcí.

Klub chystá jubilejní 10. ročník Mikulášské nadílky SFC, v rámci které budou pro dětské oddělení opavské nemocnice vybrány drobné dárečky. Do tradiční předvánoční sbírky se zapojí prvoligoví fotbalisté Slezského FC, mládežnické celky i příznivci klubu.

„Rádi bychom fanoušky požádali o malý příspěvek ve formě dárku jako jsou omalovánky, pastelky, fixy, vystřihovánky, skládanky, malé stavebnice a další drobnosti dle uvážení,“ řekl sekretář Slezského FC Lumír Sedláček s tím, že se příznivci mají vzhledem k riziku přenosu bakterií a parazitů vyhnout plyšovým hračkám.

Fanoušci mohou ponechat dárečky ve fanshopu během otevírací doby (středa a čtvrtek 15-18 hodin) i během sobotního utkání s Jabloncem.

Fanoušci chystají sbírku pro novorozenecké oddělení

Slezskou nemocnici se chystá podpořit i opavský kotel, který loni uspořádal sbírku ve prospěch organizace Sírius Opava. Jejím posláním je poskytování celoroční pobytové sociální služby dětem, mládeži a dospělým s těžkým mentálním a kombinovaným zdravotním postižením.

Letos se fanoušci Slezského FC rozhodli pomoci novorozeneckému oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Při sobotním utkání s Jabloncem budou u vstupu slečny vybírat peníze do kasiček. Diváci mohou přispět alespoň symbolickou dvacetikorunou a jako poděkování obdrží každý dárce samolepku.

Fanoušci cílí na částku vyšší než dvacet tisíc korun. „Za vybrané peníze se dle konzultace s personálem nakoupí potřebné pomůcky pro větší pohodlí novorozenců a jejich maminek,“ upřesňují fanoušci. Přispět lze také platbou na účet 2900813903/2010, do zprávy pro příjemce je třeba uvést zprávu ve tvaru: DAR JMÉNO PŘÍJMENÍ.


sdílet