Karol Mondek: Jablonec je nepříjemný, ale my chceme body

5. 12. 2019
Redakce

Opava – Sérii tří zápasů bez porážky chtějí opavští fotbalisté v sobotu natáhnout o další utkání. Úkol to bude nadmíru těžký. Do Městských sadů míří Jablonec, který v minulém kole nečekaně padl doma s Českými Budějovicemi.

Severočechům patří v tabulce FORTUNA:LIGY pátá příčka. „My jsme se zvedli bodově, ale v sobotu nás nečeká jednoduchý zápas,“ ví opavský záložník Karol Mondek. „Chceme ovšem bodovat,“ dodal vzápětí.

Opava má s Jabloncem historicky vyrovnanou bilancí. „Letos jsme s Jabloncem už hráli dvakrát. I když jsme v obou případech odešli poraženi, byl to hratelný soupeř. Vypracovali jsme si i nějaké šance. Bohužel jsme je neproměnili, a to se musí zlepšit,“ podotkl osmadvacetiletý fotbalista.

Jablonečtí naposledy prohráli doma s Českými Budějovicemi. Předtím remizovali na Slovácku a se Spartou. „O to více u nás budou chtít, ale na to budeme připraveni,“ míní slovenský fotbalista. Trenér Petr Rada má k dispozici slušný tým. „Mají silné individuality a kvalitní křídla. My se ale musíme soustředit na týmový výkon, jedině to je cesta k úspěchu,“ podotkl záložník s pětačtyřiceti prvoligovými starty na kontě.

Opavští se v posledních zápasech zvedli, černá deka neúspěchu z nich spadla. „Nálada je lepší. Poznali jsme, jaké je to dát gól, a jaké je to vyhrát. Na druhou stranu na žádné vyskakování to není, bodů máme pořád málo,“ poznamenal Mondek.

Sám osobně odehrál poslední dva zápasy hodně dobře. „Hlavně proti Boleslavi jsem se cítil dobře. Proti Baníku mě mrzí zahozené šance,“ povzdechl si. V čem je třeba hledat jeho vzestup? „Mám na hřišti jiné úkoly, než jsem míval. Možná je to tím,“ pousmál se.

Sobotní zápas s Jabloncem má výkop na programu ve 14.30 hodin.

Slezský FC společně s fanoušky podpoří nemocnici

Klub chystá jubilejní 10. ročník Mikulášské nadílky SFC, v rámci které budou pro dětské oddělení opavské nemocnice vybrány drobné dárečky. Do tradiční předvánoční sbírky se zapojí prvoligoví fotbalisté Slezského FC, mládežnické celky i příznivci klubu.

„Rádi bychom fanoušky požádali o malý příspěvek ve formě dárku jako jsou omalovánky, pastelky, fixy, vystřihovánky, skládanky, malé stavebnice a další drobnosti dle uvážení,“ řekl sekretář Slezského FC Lumír Sedláček s tím, že se příznivci mají vzhledem k riziku přenosu bakterií a parazitů vyhnout plyšovým hračkám.

Fanoušci mohou ponechat dárečky ve fanshopu během otevírací doby (středa a čtvrtek 15-18 hodin) i během sobotního utkání s Jabloncem.

Slezskou nemocnici se chystá podpořit i opavský kotel, který loni uspořádal sbírku ve prospěch organizace Sírius Opava. Jejím posláním je poskytování celoroční pobytové sociální služby dětem, mládeži a dospělým s těžkým mentálním a kombinovaným zdravotním postižením.

Letos se fanoušci Slezského FC rozhodli pomoci novorozeneckému oddělení Slezské nemocnice v Opavě. Při sobotním utkání s Jabloncem budou u vstupu slečny vybírat peníze do kasiček. Diváci mohou přispět alespoň symbolickou dvacetikorunou a jako poděkování obdrží každý dárce samolepku.

Fanoušci cílí na částku vyšší než dvacet tisíc korun. „Za vybrané peníze se dle konzultace s personálem nakoupí potřebné pomůcky pro větší pohodlí novorozenců a jejich maminek,“ upřesňují fanoušci. Přispět lze také platbou na účet 2900813903/2010, do zprávy pro příjemce je třeba uvést zprávu ve tvaru: DAR JMÉNO PŘÍJMENÍ.


sdílet