Balcárek před Jabloncem: Nechceme zklamat fanoušky

6. 12. 2019
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká poslední domácí zápas letošního roku. Opavští se v sobotu od 14.30 hodin představí v souboji s Jabloncem, s nímž se nedávno potkali v MOL Cupu. Co před utkáním prozradil kouč Opavy Jiří Balcárek?

S jakým záměrem jdete do sobotního utkání s Jabloncem?
Jdeme do něj s tím, že nás nečeká nic lehkého. Jablonec je obrovsky zkušené mužstvo, které hraje dlouhodobě na špičce naší ligy. Je to silné mužstvo, jehož sílu respektujeme. Hrajeme ale doma a nechceme zklamat naše fanoušky.

Poté, co jste se ujal opavského týmu, se podařilo vytěžit ze dvou zápasů čtyři body. To byste býval asi bral, že?
Jo, ale chtěl bych brzdit euforii. Chci, abychom zůstali nohama na zemi a bojovali jsme o každý bod. Všichni víme, že nás v žádném utkání nečeká nic jednoduchého. Samozřejmě chceme uspět, ale opakuji: buďme nohama na zemi.

Oba týmy na sebe narazily zhruba měsíc zpátky v MOL Cupu. Může to být směrodatné vzhledem k sobotnímu utkání?
Taky jsem o tom přemýšlel. Na tom utkání jsem se tady byl osobně podívat, pohárové zápasy ovšem mají svá specifika. Jablonec sem přijede hrát na 120 procent tím, že se mu poslední utkání nepovedla. Bude to chtít odčinit a dá tomu něco navíc. Přijede obrovsky koncentrovaný a houževnatý soupeř, na to musíme být připraveni.

Hráči jsou zdravotně v pořádku?
Nějaké šrámy máme. Na marodku nově přibyl Venca Juřena, který odstoupil ze čtvrtečního tréninku. Uvidíme, jak na tom bude na předzápasovém tréninku.

O základní sestavě máte definitivně jasno?
Mám tam jeden otazník. Při skládání sestavy přihlížím také k soupeři, jeho stylu a tomu, kde má silné a slabé stránky.


sdílet