Trávníkáři hlásí posilu, v akci už je nová sekačka

9. 12. 2019
Redakce

Opava – Trávníkáři Slezského FC mají k dispozici novou sekačku, kterou klub nově disponuje díky vstřícnému kroku města. To pro údržbu hracích ploch SFC pořídilo novou vřetenovou sekačku Jacobsen TR320. Ve výběrovém řízení zvítězila společnost Ittec.

Tato sekačka s dieselovým motorem (18,5 kW) přináší silnější hydrauliku a komfortnější sečení. Sedminožová vřetena umožňují výšku střihu 9-70 milimetrů se záběrem sečení 180 centimetrů.

Sekačka disponuje náhonem na všechna tři kola i bezúdržbovými hydraulickými brzdami. Pro snadné ovládání vřeten slouží joystick, zvednutí vřeten do vertikální polohy navíc usnadňuje parkování sekačky.

„Tato nová sekačka nahradí na hlavním hřišti současnou bezmála třicet let starou vřetenovou sekačku, která doslouží na tréninkových plochách za koupalištěm,“ vysvětluje technický ředitel Slezského FC Opava Jaroslav Rovňan.

„Nová vřetenová sekačka přispěje ke zkvalitnění už tak precizního stavu trávníku na Městském stadionu v Opavě. Městu patří za jeho podporu velké poděkování. Věříme, že nová sekačka bude našemu klubu sloužit stejně dobře jako předchozí model,“ dodává Rovňan.

S novou sekačkou už trávníkáři Slezského FC připravovali trávník na poslední domácí utkání letošního roku proti Jablonci.








sdílet