Šulc o základu: Trenérovi jsem chtěl vrátit důvěru gólem

9. 12. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Devatenáctiletý ofenzivní dravec Pavel Šulc poprvé pod vedením nového trenéra Jiřího Balcárka nastoupil v základní sestavě Slezského FC. Brzy mohl dát úvodní gól zápasu, jenže trefil tyčku. Ve druhém poločase mu pak gólovou střelu na brankové čáře zastavil obránce Jakub Jugas.

„Výsledek je blbý, Jablonec jsme měli porazit. Ani nevím, kdo to tam dvakrát vykopával z brankové čáry… Je to obrovská smůla. Já dám do prázdné brány tyčku, přitom to do ní jede a nějaký drn to pak vyhodí,“ mrzí opavského rychlíka. „Chtěl jsem to tam dát co nejrychleji, ale zatáhl mě za ruku. Dával jsem to špičkou a netrefil jsem to. Pak to ještě gólman vytáhl Sukovi,“ dodává.

Samotného ho provází střelecké nezdary. „I když jsme tady s Jabloncem hráli pohár, dal jsem břevno. Proti Zlínu taky. Už nevím, co mám dělat jinak. Mohl bych mít nějaký bod, nějaké číslo – to mi chybí. Kdybych měl víc bodů, i jako tým bychom jich měli více,“ uvědomuje si Pavel Šulc.

„S klukama jsme si teď po zápase říkali, co jsme komu udělali, že nám to tam nepadne. Přitom furt střílíme. Při tréninku to tam padá, pak jdeme do zápasu a nepadne to tam,“ kroutí hlavou.

Kde mu to na hřišti lépe vyhovuje? Ve středu zálohy, nebo na kraji? „Když už je zápas v nějakém tempu, není to ani poznat jestli hraju na středu, nebo na lajně. Na krajích musím jít spíše dozadu, ve středu to mám volnější. Ale v pohodě, nevadí mi to,“ pokračuje.

V utkání proti Jablonci pod vedením nového kouče Jiřího Balcárka poprvé nakoukl do základní sestavy. „Dozvěděl jsme se to až v pátek. Když jsme dělali standardky, vypadalo to vypadalo, že půjdu od začátku. Chtěl jsem mu důvěru vrátit gólem, bohužel jsem nedal,“ mrzí Šulce.

Ten si v době, kdy do Opavy přišel trenér Balcárek, plnil reprezentační povinnosti. „Hned jak přijel, jsme se o tom bavili. Řekl jsme mu, že to chápu a dělal jsem vše pro to, abych se do základní sestavy vrátil,“ povídá.

Z posledních tří utkání uhrál Slezský FC čtyři body. „Nejsme poslední, ale jedeme dál. Bude to ještě dlouhé,“ uzavírá devatenáctiletý Pavel Šulc.


sdílet