Vánoční utkání pro Ratiboř, Vožník obdržel více než 40 tisíc

21. 12. 2019
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Vánoční utkání Slezského FC je za námi. Stará garda v exhibici podlehla výběru z polské Ratiboře v poměru 2:4. Mnohem důležitější než výsledek ovšem byla charitativní sbírka na podporu nemocného Martina Vožníka, který obdržel více než 40 tisíc korun.

V dresu opavské staré gardy se představily osobnosti jako Martin Rozhon, Alois Grussmann, Zdeněk Pospěch, Ivo Farský, Pavel Hadaščok, Lumír Sedláček a další. Ukázal se i legendární trenér Petr Žemlík. Opavská stará garda podlehla Ratiboři 2:4, když se o góly Opavy postaral Michal Hampel a Vlastimil Harazim.

Vrchol pátečního podvečera ovšem přišel během poločasové přestávky, kdy byl Martinu Vožníkovi přímo na hřišti předán šek s výtěžkem z charitativní sbírky, kterou odstartovala stará garda.

Do akce se zapojili prvoligoví fotbalisté Slezského FC, fanoušci i např. štamgasti restaurace Kastelán ve Velkých Hošticích a fotbalový oddíl TJ Slezské Pavlovice. Pro Martina Vožníka, jenž trpí Niemann – Pickovou chorobou typu C, se podařilo vybrat více než 40 tisíc korun.

„Všem, kteří se o to zasloužili, bychom chtěli moc poděkovat,“ říká Jan Vožník, otec Martina a někdejší kanonýr opavského Ostroje. „Byli jsme z toho překvapeni, tohle jsme nečekali. Neměl jsem slov, opravdu jsem z toho byl hotový,“ dodává.


sdílet