Opava? Jasná priorita! Má to tady hlavu a patu, líčí Helešic

8. 1. 2020
Redakce | FOTO: Deník / Roman Brhel

Opava – První novou tváří ve Slezském FC byl Matěj Helešic, který od mateřského Baníku dostal svolení zapojit se do opavské přípravy. O formě jeho působení v našem klubu se jedná.

„O mém příchodu se spekulovalo už v létě. Rozhodl jsem se ale pro České Budějovice, kde jsem působil dvě sezony předtím. V posledním půlroce už jsem ale nedostával tolik příležitostí. Teď se Opava ozvala znovu a nyní jsem už nad její nabídkou neváhal,“ přiznává mladý obránce.

Jeho příchod do Slezského FC se řešil už v létě, tehdy ovšem třiadvacetiletý borec zakotvil na jihu Čech. „V Ostravě mi říkali, že chtějí, abych zůstal a porval se o místo. Bohužel asi pět dnů před startem ligy mi řekli, že mě nakonec dají jinam. Ozvala se Opava a České Budějovice. Nechtěl jsem narychlo riskovat nový klub, proto jsem se rozhodl jít do Dynama, kde jsem to dobře znal,“ vysvětluje Matěj Helešic.

„Nastoupil jsem do dvou zápasů, které jsme bohužel prohráli. Pak se chytla vítězná vlna a já se do hry dostával už jen coby střídající hráč,“ dodává.

Chci dokázat, že na ligu mám

Nyní se rve o své místo ve Slezském FC, přičemž detaily a forma jeho působení v Opavě jsou stále předmětem jednání. „Baník se mnou asi vůbec nepočítá. Nikdo se mi neozval, že bych se měl zapojit do přípravy. Jsem rád, že mohu být v Opavě a o základ se porvat v ní. Chci dokázat, že na ligu mám. Opava mi dala šanci,“ těší někdejšího mládežnického reprezentanta.

Měl na stole i jiné nabídky? „Náznaky z některých klubů byly, ale jako jasnou prioritu jsem měl Opavu. Zaujala mě vize pana Grussmanna. Má to tady hlavu a patu, navíc to mám blízko domů,“ líčí Matěj Helešic.

V novém týmu ho čeká náročné jaro – Slezský FC čekají tuhé záchranářské boje. „Ale věřím, že se záchrana povede. Los sice nemáme jednoduchý, myslím si však, že zdejší tým je dost zkušený a silný na to, aby se to zvládlo,“ uzavírá.


sdílet