Věřím, že budu brzy zpátky, hlásí Zavadil. Občas se musí brzdit

16. 1. 2020
Redakce

Opava – Z okamžiků v utkání s Mladou Boleslaví, kdy si sám poranil levé koleno a trávník opouštěl na nosítkách, mrazilo. Diagnóza ovšem byla pozitivní – Pavel Zavadil na operaci nemusel, pro léčbu zraněného kolene zvolil konzervativní léčbu a nyní už maká, aby byl co nejdřív zpátky ve hře.

„Už od Vánoc jsem začal posilovat koleno. Jezdil jsem na kole a dělal jsem i cvičení, co předtím, když jsem měl zraněné druhé koleno. Pamatoval jsem si věci, které bylo potřeba udělat. Jel jsem v podstatě znovu. Koleno se ale rychle zlepšilo. Cítím, jak sílí. Myslím, že tohle mi pomohlo nejvíc, protože zhruba dva týdny rehabilitace jsou nejdůležitější, takže jsem tomu dal všechno,“ vysvětluje nejzkušenější hráč opavského kádru.

„Teď už je to zase o kus lepší, cítím se dobře a moc se těším na hřiště. Musím se trochu brzdit, protože nejraději bych šel hrát hned,“ usmívá se. „Ale vím, že musím vše dělat postupně. Doufám, že to bude v pořádku,“ přeje si Pavel Zavadil a s ním i celá Opava.

Konzultace a návštěvy u specialisty

Svou léčbu pravidelně konzultuje se specialistou Petarem Novákem, který Pavla Zavadila operoval už dřív při zranění pravého kolene.

„Byl jsem u něj třikrát a říkal, že se mu to líbí. Koleno vypadá velmi dobře, dobře se hojí. Mám svolení, že můžu přidat. Běhám a zapojuji se do věcí, které už můžu dělat. Zatím to zvládám dobře. Samozřejmě, někdy je to, jak se říká, unavené a musím trochu polevit, ale to je normální. Koleno musím co nejvíc naposilovat. Pracuju na tom a věřím, že budu brzy zpátky,“ pokračuje. „V Praze u Petara bych se měl ukázat ještě jednou. Uvidíme, na kdy se domluvíme,“ dodává.

Noví hráči musí pochopit, o co tady jde

S týmem absolvoval také náročný kondiční kemp ve Vésce, i když měl samozřejmě trochu odlišný program. „Měli jsme k dispozici velmi dobré podmínky. Ať už na hotelu či co se týče stravy a podobně. Tréninkové dávky byly pro kluky samozřejmě hodně velké, moc balonu tam neviděli, ale k tomu to bylo směřované. Myslím si, že soustředění splnilo, co jsme očekávali. Teď už jsme se dostali na hřiště, kde by se mělo dít takřka všechno,“ prozrazuje Pavel Zavadil.

V opavském kádru figuruje několik nových tváří, jak zapadly do kabiny? „Mužstvo kluky přijalo velmi dobře. S tím tady nikdy nebyl problém, parta je dobrá. Kluci jsou šikovní, připraveni jsou dobře a teď uvidíme, co na hřišti. Je potřeba, aby se rychle sehráli, pochopili, jak se tady hraje a hlavně, o co tady jde,“ velí velký bojovník. „Čeká nás těžká půlsezona a je potřeba, aby do toho každý dal sto procent. Věřím, že se k nám ještě někdo připojí, protože víme, že musíme posílit hlavně směrem dopředu,“ přiznává.

První přípravné utkání s Hlučínem bedlivě sledoval přímo na místě, kdy se Pavel Zavadil poprvé ukáže na hřišti? „To zatím nevím. Jedná se o to, že se bude hrát většinou na umělé trávě, takže jsem to zatím neřešil. Běhám a cítím se dobře. Dávky se zvyšují a koleno na ně reaguje dobře, což je první signál k tomu, že jdu správnou cestou,“ uzavírá ostřílený borec.


sdílet