Opavský tým se ukáže v Trenčíně, do akce jdou Helešic i Zukanovič

17. 1. 2020
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají druhý přípravný zápas. Opavský tým se sobotu dopoledne představí v Trenčíně, proti tamnímu osmému celku nejvyšší slovenské soutěže.

Slovenský klub, který v nedávné historii (2014/2015 a 2015/2016) slavil zisk doublu – tedy titulu ve slovenské Fortuna lize a Slovnaft Cupu – má za sebou dva přípravné zápasy. V prvním z nich remizoval s Karvinou 0:0, a pak rozstřílel Frýdek-Místek v poměru 5:0. Obě utkání sehrál slovenský výběr v jeden den.

Stejný plán má celek pod vedením kouče Norberta Hrnčára také v sobotu. Nejprve od 11 hodin vyzve Slezský FC, a pak změří síly s Otrokovicemi. V kádru slovenského týmu najdeme řadu známých jmen.

V mužstvu působí například argentinský útočník David Depetris, jenž se krátce mihl také v Sigmě Olomouc, či Gino Van Kessel, kterého dříve s velkou slávou přivedla Slavia. Nizozemský borec po konci v pražském klubu oblékal dres Gdaňsku, Oxfordu, belgického Roeselare či Trnavy.

Slezané bez Zavadila a spol., Zukanovič odehraje celý zápas

Opava nejede na Slovensko kompletní. Chybět budou opět Pavel Zavadil a útočník René Dedič, kteří po zranění zatím pouze trénují. Mimo hru zůstává i Endy Opoku Bernadina. „Co se týče Dediče, postupně se zapojuje do tréninku, ještě není v plné zátěži. Doufám, že příští týden už pojede naplno,“ věří opavský trenér Jiří Balcárek.

Do hry naopak poprvé naskočí Matěj Helešic i čerstvá tvář v opavské kabině – srbský útočník Miloš Zukanovič. „Ten dostane prostor v celém utkání, abychom ho měli možnost dobře vidět,“ předesílá kouč Slezského FC.

Sobotní duel na Slovensku startuje v 11 hodin.


sdílet