Slezský FC vítá Lukáše Železníka, Dominik Simerský jde do Zlína

17. 1. 2020
Redakce, fcfastavzlin.cz

Opava – Hotovo. Kýžená posila na post hrotového útočníka je ve Slezsku. S opavským klubem se dohodl na spolupráci útočník Lukáš Železník, který naposledy nastupoval ve Zlíně. Opačným směrem putuje obránce Dominik Simerský.

Ten ve Slezsku strávil úspěšné období. „Byl jsem tady skoro pět let. Zažil jsem tady jen samé pozitivní věci. Na postup do ligy nebo finále poháru nikdy nikdo z nás nezapomene. Jsem rád, že jsem tady mohl působit. Opava mi bude určitě chybět,“ přiznává vysoký stoper.

Jeho kroky vedou do Zlína. Proč se rozhodl zvednout kotvy? „Mohl jsem pokračovat i tady. Z Opavy jsem dostal nabídku, která se nedala odmítnout. Žádnou jinou volbu jsem si ale nepřipouštěl. Po letech tady chci zkrátka zkusit něco nového. Přece jen Zlín je klub na Moravě a pro mě to znamená posun blíž k rodině, prarodičům. S přítelkyní to bereme i takhle. Láká mě samozřejmě také sportovní hledisko – chci si vyzkoušet, zda mohu v rámci jiné konkurence obstát tak, jako v Opavě,“ vysvětluje Simerský.

Simerskému patří velký dík, Železník snad zúročí zkušenosti

Slezský FC naopak získal zlínského odchovance Lukáše Železníka. „Jsme za to rádi, protože útočníka potřebovali. Tohle jméno už jsme oťukávali dříve. Je to zkušený útočník, který si prošel Slavií, která je sama o sobě pojem. Jsme rádi, že ho tady budeme mít. Doufám, že tady zúročí své zkušenosti,“ říká sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.

„Zároveň bych Dominikovi rád poděkoval za jeho výborné služby pro Opavu. Odvedl tady kus poctivé práce, patřil ke stálicím naší obrany. V další kariéře mu přejeme hodně štěstí,“ dodává Grussmann.

Železník: Opava? Nová výzva!

Opavský dres bude nově oblékat Lukáš Železník. „Strašně moc se na to těším, je to pro mě nová výzva. Opava je fotbalové město a liga tam patří. Doufám, že se nám ji podaří zachránit,“ přeje si autor patnácti ligových branek.

„Fotbal mě baví, chci hrát a moc se na to těším,“ tvrdí devětadvacetiletý útočník, který se opět sejde s bývalým spoluhráčem a velkým kamarádem Josefem Hnaníčkem. „S Opavou jsem byl v kontaktu dokonce dřív než Pepa. Je to velké plus, že tam bude se mnou. Na začátku budeme bydlet spolu, na což jsme zvyklí z hotelu, takže to bude určitě dobré,“ dodává s úsměvem.


sdílet