Na Opavu nikdy nezapomenu, říká Simerský. Míří blíž k rodině

19. 1. 2020
Redakce

Opava – 13 765 minut ve 154 mistrovských zápasech. Tolik v dresu Slezského FC odehrál obránce Dominik Simerský, který si s Opavou zahrál finále MOL Cupu a podílel se i na postupu do nejvyšší soutěže. Teď opavský klub po takřka pěti letech opouští.

„Zažil jsem tady jen samé pozitivní věci. Na postup do ligy nebo finále poháru nikdo z nás nezapomene. Opava mi bude určitě chybět,“ přiznává vytáhlý stoper.

Co mu dalo angažmá ve Slezském FC? „Hodně. Díky Opavě jsme si nejen já, ale i všichni ostatní mohli zahrát první ligu. Někdo úplně poprvé, někdo po delší době. Všechny nás to fotbalově posunulo. Moc si toho vážím a jsem rád, že jsem tady mohl působit,“ pokračuje Dominik Simerský.

Chybět mu budou i opavští fanoušci. „To je kapitola sama o sobě, nejde to ani popsat. Naše domácí prostředí bylo domácím se vším všudy. Pro hráče, kteří jsou v Opavě, je to neskutečný doping. I když si to lidé možná kolikrát ani neuvědomují, jejich podporu na hřišti vnímáme. Před lepšími fanoušky jsou doposud nehrál,“ smeká pomyslný klobouk.

Nyní se sedmadvacetiletý obránce stěhuje do Zlína. „Mohl jsem pokračovat i tady. Z Opavy jsem dostal nabídku, která se nedala odmítnout. Moc si vážím, jak se k tomu vedení v čele s novým předsedou představenstva, panem Grussmannem i Jardou Rovňanem postavilo. Žádnou jinou volbu jsem si ale nepřipouštěl. Po letech tady chci zkrátka zkusit něco nového,“ vysvětluje změnu působiště.

Proč zrovna Zlín? „Je to klub na Moravě, pro mě to znamená posun blíž k rodině, prarodičům. S přítelkyní to bereme takhle. Láká mě samozřejmě i sportovní hledisko – chci si vyzkoušet, zda mohu v rámci jiné konkurence obstát tak, jako v Opavě,“ tvrdí Simerský.

Během opavského angažmá se stal otcem, kdy mu přítelkyně Eva porodila syna Dominika. Možná i proto chce být spolehlivý bek blíž rodině. „Je to jeden z faktorů, který k tomu mohl přispět. I když v Opavě nám nic nechybělo. Byli jsme tady rádi, město je krásné. Rychle jsme si zvykli a určitě se nám to tady nebude lehce opouštět, ale pro mě je angažmá ve Zlíně lepší, než kdybych měl jít hrát někam do Čech. V tomhle je to pro mě obrovská výhoda,“ dodává na závěr.


sdílet