Opavu čeká třetí přípravný zápas, narazí na Tychy

24. 1. 2020
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC před sebou mají třetí přípravné utkání. V sobotu 25. ledna ve 12 hodin se na hřišti s umělou trávou v Opavě-Kylešovicích představí v duelu s GKS Tychy.

Po remíze s třetiligovým Hlučínem a porážce na půdě slovenského Trenčína se Opavští opět představí doma. Tentokrát narazí na druholigový polský celek GKS Tychy. S ním se Slezský FC střetl před necelými dvěma roky, na polské půdě zvítězila Opava 2:1 po trefách Kuzmanoviče a Zapalače.

S jakým záměrem jde do utkání současný výběr SFC? „Rádi bychom viděli v akci zejména nově příchozí hráče, takže je jasné, že dostanou příležitost,“ předesílá asistent opavského kouče Balcárka Miroslav Paul.

Zatímco v obou předchozích zápasech protočili trenéři Slezského FC vždy dvě jedenáctky, nyní by mělo dojít ke změně. „Někdo dostane větší minutáž. Zhruba polovina hráčů odehraje celý zápas, druhá půlka se nějakým způsobem rozdělí,“ vysvětluje.

Ve hře by se měly objevit i nové tváře Jiří Texl či Marek Kodr. „Pár hráčů má nějaké šrámy, takže někteří asi dostanou volno. Uvidíme, jak na tom budou do soboty,“ dodává Miroslav Paul.

Sobotní utkání startuje ve 12 hodin, jeho průběh můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.


sdílet