Slezský FC čeká čtvrtý duel, narazí na Zlaté Moravce

28. 1. 2020
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC vyhlíží čtvrté přípravné utkání, ve kterém budou usilovat o první vítězství v zimní přípravě. V rámci soustředění na jihu Moravy je čeká účastník slovenské nejvyšší soutěže – Zlaté Moravce.

Opavští rozbili svůj kemp v Hnanicích, kde jsou už od pondělí. Přípravný zápas se slovenským soupeřem je pomyslným vrcholem herního soustředění. Ve čtvrtek už se Slezané vrací zpátky do Opavy.

„Jsme tady hlavně pro to, abychom potrénovali na přírodní trávě a kluci si zvykli na to, co je čeká v mistrovských utkáních. Skončila fáze, kdy jsme rotovali všechny hráče. Soustředíme se na hledání základní jedenáctky,“ předeslal opavský kouč Jiří Balcárek.

FC ViOn Zlaté Moravce, jak zní celý název slovenského klubu, si naposledy poradil s Petržalkou v poměru 2:1. Slezský FC naopak na první výhru v přípravě čeká. Po remíze s Hlučínem podlehl Trenčínu (3:4) a naposledy polskému celku GKS Tychy (1:2). Uspějí Opavští na čtvrtý pokus?

Utkání se odehraje ve středu 29. ledna ve 14 hodin, hrát se bude na hřišti s přírodní trávou v rakouském městečku Retz nedaleko Znojma. V případě nepřízně počasí pak na umělce v Tasovicích. Průběh zápasu můžete sledovat prostřednictvím textového on-line přenosu.

Nominace Slezského FC Opava na herní soustředění (Hnanice)

Brankáři: Vilém Fendrich, Kryštof Lasák a Vojtěch Šrom.
Obránci: Štěpán Harazim, Matěj Helešic, Josef Hnaníček, Matěj Hrabina, Marek Kodr, Adam Rychlý a Jan Žídek.
Záložníci: Bojan Dordič, Tomáš Jursa, Karol Mondek, Jan Řezníček, Jan Schaffartzik, Filip Souček, Jiří Texl, Petr Zapalač a Pavel Zavadil.
Útočníci: René Dedič, Václav Juřena, Dominik Smékal a Lukáš Železník.

Realizační tým: Jiří Balcárek (trenér), Miroslav Paul (asistent trenéra), Michal Hampel (kondiční trenér), David Hampel (trenér brankářů), Tomáš Andrés a Kamil Bitta (maséři), Pavel Prusek (fyzioterapeut).
sdílet