Opava? Jsem nadšený, jak to tady funguje, líčí Smékal. Má velkou chuť

30. 1. 2020
Redakce

Opava – Předpovídali mu zářnou kariéru, dokonce se objevoval v žebříčcích TOP světových fotbalových talentů. Dva a půl roku pracoval v akademii Interu Milán, jenže po návratu do Česka se jeho vývoj zbrzdil. Teď ve 22 letech dostal Dominik Smékal šanci ve Slezském FC, který v něm vidí velký potenciál.

Po návratu z Interu putoval po hostováních, naposledy působil v třetiligových Petřkovicích. „V Baníku jsem nikdy pořádnou šanci nedostal. Postupem času jsem přestal věřit, že v Baníku dostanu větší příležitost,“ přiznává.

Jak vzpomíná na působení v akademii slavného milánského klubu? „Zkušeností jsem nabral hodně, poznal jsem novou kulturu, naučil se jazyk. V tomhle to je pozitivní,“ říká.

V Česku byl talentovaný na zkoušce v Jihlavě či Vítkovicích. „Jenže v Jihlavě jsem se v zimě zranil při druhém tréninku, a co se stalo ve Vítkovicích, to nevím. Jen jsem měl telefon, že tam jde místo mě Martin Macej, taky hráč Baníku. Nikdo mi ale nic nevysvětlil,“ mrzí Smékala.

Novou šanci dostal ve Slezském FC. „Mám zatím jen pozitivní dojmy. Jsem nadšený z toho, jak to v Opavě funguje. Navíc Opavu beru jako pomocnou ruku, můžu se tady zase odrazit. Je to jenom o mně, jak budu makat,“ uvědomuje si.

Slezané za sebou mají kondiční soustředění ve Vésce u Olomouce i kemp herního rázu v Hnanicích nedaleko Znojma. „Dostáváme pořádně zabrat, ale to k fotbalu v zimní přípravě patří. Chuť mám obrovskou. Chci se Opavě odvděčit za šanci, kterou jsem tady dostal,“ říká borec, který se nejlépe cítí na pozici podhrotového útočníka.

Jaké jsou jeho nejbližší cíle? „Chtěl bych se vypracovat v hráče pro základ. Chci pravidelně hrát a jít postupně i výš. Hlavní prioritou nás všech je nyní ale záchrana ligy v Opavě,“ uzavírá Dominik Smékal.


sdílet