Koleno drží, těší Zavadila. Proč hrál v různých kopačkách?

2. 2. 2020
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Velké Hoštice – Poprvé od konce listopadu se vrátil na trávník a byl to starý dobrý Pavel Zavadil. V utkání proti Jastrzebie hecoval a dirigoval spoluhráče, radil jim, rozehrával standardky. Jednačtyřicetiletý záložník hrál s obrovskou chutí a zaujetím. I proto těžce kousal těsnou porážku s polským soupeřem.

„Mrzí mě, že jsme zápas zbytečně ztratili. Soupeř ve druhé půli snad ani nevystřelil na bránu a po naší chybě dal gól,“ štve ostříleného borce. „Utkání mi ale ukázalo, že jsem zdravý. Koleno mě nijak neomezovalo a jsem rád, že drželo. Hrál jsem po dlouhé době, ale samozřejmě potřebuju ještě něco odehrát, abych byl stoprocentně připravený,“ pokračuje.

Dával si v osobních soubojích větší pozor? „Snažil jsem se hrát naplno. Vůbec jsem na to nemyslel a jsem rád, že mě to nebolelo,“ tvrdí Zavadil. „Hrál jsem po dlouhé době, ale za zápas jsem moc rád. Ulehčil mi to i terén, hřiště bylo výborně připravené. Klobouk dolů před Velkými Hošticemi. Teď potřebuju co nejvíc hrát,“ předesílá.

Opavští proti Jastrzebie neskórovali, zapsali tak třetí prohru z pěti přípravných zápasů. „Koncovka je naším dlouhodobým problémem. Měli jsme spoustu šancí, které jsme nevyužili. Musíme na ní stále pracovat. Bylo tam dost vyložených příležitostí, bohužel je nedovedeme zúročit,“ mrzí zkušeného záložníka.

Jak vnímá výraznou obměnu hráčského kádru? „Noví hráči jsou v pohodě. Někdo se aklimatizuje rychleji, někdo pomaleji, ale to je normální. Jaro už se blíží a my musíme být dobře připraveni. Bude to velmi náročná půlsezona, kterou musíme zvládnout. Opava musí udržet ligu za každou cenu,“ velí Pavel Zavadil.

Kdo zápas sledoval pozorně, si mohl všimnout, že opavský středopolař nastoupil ve dvou různých kopačkách, na každé noze měl jinou. Proč? „Důvod je jednoduchý – v jedné mě bolí pata, takže hraju ve staré kopačce, aby to pro mě bylo snesitelnější,“ usmívá se nejstarší střelec historie samostatné české ligy.


FOTO: Deník / Petr Widenka
sdílet