Paráda: hřiště Slezského FC patří k nejlepším v republice

6. 2. 2020
Redakce

Opava – První úspěch sezony má za sebou Slezský FC Opava. Hrací plocha v Městských sadech patří k absolutní špičce v republice. Za sebou dokonce nechala i reprezentacemi prověřený Eden a pražskou Letnou.

V úterý a středu se totiž v libereckém hotelu Babylon uskutečnil seminář IOG a KSHP, v jehož rámci proběhlo slavnostní vyhlášení nejlepších hřišť profesionálního fotbalu.

Opava spadala do kategorie FORTUNA:LIGY. Během podzimní části specializovaná komise IOG navštívila všechny ligové a druholigové stadionu, samozřejmě i ten opavský. Bylo posouzeno šest základních kritérií – vodopropustnost hrací plochy, rovinatost, floristické složení, hloubka zakořenění a pevnost drnu, hustota a pokryvnost plochy i stav brankoviště.

„Každé z těchto kritérií je bodováno na stupnici jedna až pět,“ vysvětluje ředitel Slezského FC Jaroslav Rovňan. Opava společně s Mladou Boleslaví dosáhla stejného počtu bodů, a to devětadvacet. „Jediný bod jsme ztratili ve vodopropustnosti hřiště,“ doplňuje Rovňan.

Na základě hlasování odborné komise skončili Slezané těsně druzí za vítěznou Mladou Boleslaví. „Vítězům blahopřeji. Hrací plocha v Mladé Boleslavi patří dlouhodobě k top v České republice a vítězem se stala zcela zaslouženě. Druhého místa si při takto těsném rozdílu vážíme. Je to pro nás všechny v klubu, kteří se o hrací plochy staráme, motivace do další práce, abychom příště dosáhli na první místo,“ podotýká ředitel SFC Opava.

„Tímto chci poděkovat celému technickému úseku v klubu, který se společně stará nejen o hlavní hřiště, ale také o tréninkové plochy za koupalištěm, jež se jim i přes značné zatížení daří udržovat ve výborné kondici. Všichni správcové pracují v létě, v zimě. Zkrátka za každého počasí. Za to jim patří velký dík a uznání,“ chválí Rovňan a dodává: „Velké ocenění je pro nás také uznání soupeřů, kteří kvalitu našeho trávníku pozitivně komentují po ligových zápasech.“




sdílet