Mladší žáci brali medaile v Bílovci

5. 2. 2020
Redakce

Opava – Malí fotbalisté Opavy brali medaile na halovém turnaji v Bílovci. V dopoledním programu urvala dvanáctka druhé místo v konfrontaci s o rok staršími soupeři a odpoledním klání skončili kluci věkové kategorie U12 na třetí příčce.

„Dopoledne na sebe narazily týmy ročníku narození 2007. V konkurenci šesti účastníků jsme brali lichotivé druhé místo. Kluci nestačili pouze na tým Vítkovic, ten ale do hry nasadil o rok starší kluky,“ komentoval první část podniku opavský trenér Marcel Klajmon. „Velmi potěšujícím zjištěním byl fakt, že jsme hráli hodně ofenzivně a nasázeli celkově jednadvacet branek,“ dodal.

S vystoupením druhého týmu už trenér tak spokojen nebyl. „Očekával jsem místy kvalitnější hru a určitě razantnější zakončení a zřejmě i lepší umístění, než bylo konečné třetí místo opět z šesti účastníků. Před námi zaslouženě skončily jak domácí Bílovec, tak jedenáctka Baníku,“ poznamenal Klajmon.

„Musím však vyzdvihnout výkon Šimona Miškeva v brance, jehož jsme si na turnaj vypůjčili z naší jedenáctky, a který byl nakonec vyhlášen nejlepším brankářem turnaje. Velkým pozitivem také bylo, že v turnaji se minimálně jednou střelecky prosadilo všech osm kluků, kteří hráli v poli,“ našel trenér přece jen pozitiva.

HT Bílovec – pro ročník 2007 – 2.místo
Sestava SFC: Lukáš Bolík, Marek Dočkal, Matěj Grulich, Jiří Lazar, Šimon Mac, Mikuláš Poláček, Jakub Prohászka, Vít Šlupina, Šimon Tomčík.
Trenéři: Petr Hrdlička, Martin Prohászka

HT Bílovec – pro ročník 2008 – 3.místo
Sestava SFC: Matěj Balint, Jakub Dobiáš, Daniel Faldýn, Václav Holuša, Šimon Miškev, Štěpán Pěruška, Daniel Pogats, Matouš Polák, Jáchym Šejda.
Trenér: Marcel Klajmon.
sdílet