Záchrana ligy? Jasný cíl, zní z klubu. Co bude opavskou zbraní?

11. 2. 2020
Redakce

Opava – Slezský FC má za sebou tradiční tiskovou konferenci před startem jarní části FORTUNA:LIGY. Co na tiskovce zaznělo? Podívejte se na kompletní záznam tiskové konference.

„Náš hlavní cíl je jasný. Opavu chceme zachránit v lize jakýmkoliv způsobem. Jako hráče mě to v Opavě vždy bolelo, fanoušci hnali domácí tým dopředu. Chci po svých hráčích, aby se v zápase vydali ze všech sil a šli přes své hranice. Když uvidím, že hráči odevzdají všechno, budu je bránit. Pokud ne, budu zlý. Jsem přesvědčen, že všichni budou makat na více než sto procent,“ říká kouč Slezského FC Jiří Balcárek.

V podobném duchu hovořil také sportovní manažer Alois Grussmann, v minulosti kapitán opavského mužstva. „Podporu fanoušků budou kluci opravdu potřebovat – doma i venku. Když jsem hrál ligu já, chodilo více lidí. Víme, že některé zápasy nebudou o kráse, o tom, že soupeře přestřílíme. Bude to o bojovnosti, na což jsem pedant. Fanouškům jsme vděční za mnoho. Potřebujeme je na stadionu,“ předesílá Grussmann.

Už v neděli ve 14.30 hodin půjdou Slezané poprvé na jaře do ostré akce – na stadionu v Městských sadech vyzvou Plzeň. „Chceme, aby nás přišlo podpořit hodně diváků. Plzeň je jedním z top klubů v Česku a má velkou kvalitu. Budeme se mu chtít vyrovnat,“ hlásí kapitán opavského mužstva Jan Žídek.

On-line přenos z tiskové konference »


sdílet