Řezníček po prohře s Plzní: Nesmíme mít hlavy dole

18. 2. 2020
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Byl blízko premiérové trefy v nejvyšší soutěži. Když se Jan Řezníček v úvodu sobotního utkání opřel do míče a z voleje ho napálil těsne vedle levé tyče plzeňské brány, tribunami Městského stadionu to jen zahučelo. Nakonec ale záložník SFC musel společně se svými spoluhráči i fanoušky skousnout krutou prohru s Plzní v poměru 0:3.

„Zlomil nás první gól. Do zápasu jsme šli s tím, že nechceme dostat gól. Dlouho to fungovalo dobře, ale pak jsme inkasovali. Vzápětí jsme dostali druhý gól, a pak už to bylo těžké. Beauguel dostal centr přímo na hlavu a trefil to krásně,“ přiznává opavský středopolař.

Právě on mohl Opavu hned zkraje utkání poslat do vedení, kdy napálil míč bez přípravy z voleje a jen těsně minul plzeňskou bránu. „Povedlo se mi vystřelit, docela mi to sedlo. Škoda, chyběl kousek,“ lituje Řezníček.

„Mrzí mě, že jsme neproměnili žádnou šanci, měli jsme jich docela dost i spoustu závarů. Na tom budeme muset zapracovat. V prvním poločase jsme byli nebezpečnější než Plzeň, která měla snad jeden roh,“ pokračuje.

Po bezbrankovém prvním poločase dvakrát udeřil hlavou útočník Viktorie Jean-David Beauguel. V nastavení pak přidal třetí gól druhého týmu FORTUNA:LIGY Kopic, Opava tak prohrála v poměru 0:3.

„Výsledek je pro nás krutý. Plzeň byla více na míči, ale my jsme to tak chtěli hrát. Do zakončení jsme ji totiž moc nepouštěli. Zabránili jsme, čemu jsme chtěli, ale nepohlídali jsme si tři situace. Z utkání si musíme vzít to pozitivní a nemít hlavy dole,“ nabádá záložník Slezský FC.

V dalším kole zavítá opavský tým na horkou půdu pražské Slavie, úřadujícího českého mistra. „Los máme náročný, ale v první řadě se musíme soustředit sami na sebe a sbírat body, až pak můžeme koukat kolem sebe. Věřím, že se naše souhra postupně bude zlepšovat,“ doplňuje Řezníček.


sdílet