Už musíme stoprocentně bodovat, velí Fendrich. Co říká o Slavii?

25. 2. 2020
Redakce | FOTO: Deník / František Géla

Opava – V souboji s pražskou Slavií svůj tým několikrát výrazně podržel povedenými zákroky. Občas při něm stálo i potřebné štěstí, dvěma gólům ale brankář Vilém Fendrich zabránit nedokázal. Co říkal po prohře se sešívanými, a jak se těší na domácí souboj se Sigmou?

„Loni byla Slavia silnější. Byl to větší kolotoč než v sobotu. Kádr Pražanů prošel změnami, bude jim chvíli trvat, než si to zase sedne,“ porovnává sobotní duel s tím loňským, kdy Opava prohrála na půdě pražského soka 1:3.

Tentokrát se Slezané drželi na trávníku sešívaných půlhodiny, poté skóre otevřel Petar Musa. „Tahle branka mě strašně mrzela. Slavii jsme na gól sami nahráli. Takové chyby si nemůžeme dovolit, protože týmy jako Slavia je hned potrestají,“ uvědomuje si opavská brankářská jednička.

„Pozice jedničky si vážím a důvěra trenéra mě těší. Místo v bráně ale zadarmo nemám. Snažím se pracovat co nejlépe,“ tvrdí Vilém Fendrich, který v Praze musel dávat pozor i na nebezpečné standardky, které zahrával hlavně Rumun Nicolae Stanciu. „Musím přiznat, že před zápasem jsem se na něj koukal, ale není to nic speciálního. Sleduji takhle všechny naše soupeře. Během utkání je to stejně o daném okamžiku,“ vysvětluje.

Opavští mají za sebou úvodní dva jarní zápasy, ve kterých ale favorizovanou Plzeň ani Slavii nedokázali obrat o body. „Trochu mě mrzí, že jsme obě utkání lépe nezhodnotili. Nějaký ten bodík se získat dal. Nyní sice přijedou týmy, které nemají jméno jako Slavia nebo Plzeň, ale v žádném případě to nebude jednoduché. Třeba Olomouc začala skvěle – vyhrála v Teplicích a dokázala porazit i Spartu,“ pokračuje.

Právě Hanáci jsou nejbližším soupeřem Opavy. V Městských sadech se představí v sobotu od 14.30 hodin. „Sigma si dvěma výhrami určitě zvedla sebevědomí. Na její zápas se Spartou se ještě jednou podívám. Musíme hrát svou hru a každopádně už je potřeba stoprocentně bodovat,“ předesílá Fendrich.


sdílet