Nesmíme polevit, velí Hošek. Co řekl o své premiéře v základu?

2. 3. 2020
Redakce | FOTO: Deník / Petr Widenka

Opava – Slezský FC po něm sáhl těsně před startem jarní části FORTUNA:LIGY. Zkušený obránce Jan Hošek se poprvé představil v základní sestavě Slezského FC a podal spolehlivý výkon. Co říkal po vydřeném vítězství?

„Jsem rád, že jsem mohl hrát, ale důležité pro mě je, že jsme vyhráli. Přesně tak se o záchranu musí bojovat,“ pochvaluje si opavský stoper, který nastoupil vedle mladého odchovance Adama Rychlého. „Je to šikovný fotbalista. Sedli jsme si rychle, bylo to úplně v pohodě,“ usmívá se.

Hošek se do sestavy dostal vzhledem k absenci Josefa Hnaníčka, kterého ze hry vyřadila angína. „Nervózní jsem ale nebyl. Pořád jsem byl připravený,“ tvrdí zimní posila, která do Slezska dorazila z Teplic.

Opavští proti Sigmě urvali důležité tři body, ovšem zejména ve druhé půli se o výsledek klepali. „Sigma přehrála i lepší soupeře, než jsme my. Ukázali jsme ale srdce, což rozhodlo. Jinak ani o záchranu nelze hrát,“ hlásí Hošek. „Bylo to hlavně o hlavě. Když si každý poctivě plní své úkoly, musíte to uhrát. Byli jsme za to odměněni,“ dodává.

Slezský FC poprvé v novém roce naplno bodoval v ligovém utkání, ale jak známo – první vlaštovka jaro nedělá. „Výhra je pro nás povzbuzením, nic však rozhodně nekončí. Nesmíme polevit, čekají nás další důležité zápasy,“ uzavírá Jan Hošek.


sdílet