Slezané míří pod Ještěd. Povede se jim v Liberci loupit?

6. 3. 2020
Redakce

Opava – Povzbuzení výhrou nad olomouckou Sigmou vyrážejí fotbalisté Slezského FC Opava pod Ještěd. V rámci 24. kola FORTUNA:LIGY je hostí liberecký Slovan. Tým trenéra Jiřího Balcárka má sice se Severočechy zápornou bilanci, nicméně poslední tři vzájemné duely neprohrál.

Opavský kouč osobně sledoval Slovan v Uherském Hradišti, kde Severočeši po velkém boji ukořistili postup do semifinále MOL Cupu. „Je vidět, že je to kompaktní tým. Má na krajích nadstandardní hráče, ať už je to Malinský s Peškem. Svou sílu ukázali už na Spartě,“ podotýká šéf opavské lavičky. „Musíme jejich nejsilnější zbraň eliminovat,“ uvědomuje si Balcárek. „Na druhou stranu se nemůžeme upínat jen směrem k soupeři,“ dodává.

Slezané budou v Liberci postrádat Reného Dediče (na úvodním snímku), který bude absentovat kvůli čtyřem žlutým kartám. Zápas se Sigmou byl přitom o něm – dal gól a na druhý přihrál. „Dostal čtvrtou žlutou, takový už je fotbal. Musíme to respektovat. Šanci ale dostanou další. V Liberci chceme být úspěšní a přivézt body z venku,“ zdůrazňuje Jiří Balcárek.

Opavští po výhře nad Olomoucí zvedli hlavy nahoru. „To víte, že každá výhra zvedne náladu. Sigmu jsme rozebrali, vyhodnotili a jdeme dál. Dobře si uvědomujeme, že v tomto zápase byly na naší straně podvýkony,“ říká trenér SFC. „Uhráli jsme to srdcem a bojovností. Potřebujeme ale přidat i herní složku,“ uzavírá.

Nedělní zápas v Liberci má výkop ve 14.30 hodin.

Stadion na mapě


sdílet