Balcárek o odložené lize: Zdraví máme jen jedno. Jak vypadají tréninky?

13. 3. 2020
Redakce

Opava – Onemocnění COVID-19 se stále šíří světem. Vláda České republiky vyhlásila stav nouze a přijala další balík mimořádných opatření, který má přispět k zastavení další expanze nového koronaviru. Ruší se zápasy i soutěže napříč všemi sporty. Stojí také fotbalová FORTUNA:LIGA. Co na aktuální dění říká opavský kouč Jiří Balcárek?

„Jedná se o zcela mimořádnou situaci a myslím si, že rozhodnutí vlády je správné – zdraví především,“ říká opavský trenér Jiří Balcárek.

Onemocnění COVID-19 zastavilo nejvyšší soutěž. Nejbližší utkání jsou odložena, zatím do odvolání. „Voláme si mezi sebou s trenéry, konzultujeme co a jak, protože jsme se s podobnou situací ještě nesetkali. Nemůžeme dlouhodobě plánovat tréninkový proces, protože nevíme, za jakou dobu se liga opět začne hrát. Je to opravdu mimořádná situace, takže tréninkový plán řešíme operativně z týdne na týden,“ přiznává kouč Slezského FC.

„V tréninkovém nařízení dodržujeme rozhodnutí státu i dalších autorit tak, aby se do procesu zapojilo opravdu maximálně 30 lidí. Plánujeme si pomoct také individuálními tréninky a podobně. Kluky každopádně chceme udržet v mistrovském cyklu, abychom byli nachystáni na moment, kdy soutěž začne. Jestli teda vůbec začne. Kluky musíme udržet kondičně na výši,“ pokračuje.

Hráči tak zatím trénují bez výraznějších omezení, což se ale může v podstatě kdykoliv změnit. Každopádně nyní jsou pod přísným a bedlivým dohledem. „Hráče každodenně pozorujeme a vyhodnocujeme si jejich zdravotní stav. Pokud by se u někoho objevily příznaky nemoci, okamžitě bychom museli reagovat a řešit to. Není to legrace, protože zdraví máme jen jedno,“ uvědomuje si Balcárek.

Věří, že se aktuální ročník FORTUNA:LIGY dohraje? „Netuším, v tuto chvíli je fakt těžké odhadnout co bude v horizontu čtrnácti dní nebo měsíce. Nikdo z nás to nemůže předvídat. Každopádně pracujeme dál a soustředíme se na následující týden,“ uzavírá trenér opavských fotbalistů.


sdílet