Na kluky už se těším, hlásí Jursa. Jak tráví čas v karanténě?

20. 3. 2020
Redakce

Opava – Podle aktuální situace ohledně onemocnění COVID-19 to vypadá, že se fotbalové zápasy jen tak hrát nebudou. Stát navíc vyhlásil nařízení omezující pohyb osob. Jak doma tráví čas Tomáš Jursa?

„Trenéři i další lidé z klubu jsou s námi v pravidelném kontaktu. Vzhledem k situaci se bohužel musíme připravovat individuálně, což mě osobně štve, ale nic jiného se holt nedá dělat. Musíme se s tím všichni poprat, abychom byli připraveni,“ uvědomuje si Jursa.

„Každopádně na kluky už se těším. Trénovat sám je ubíjející. Doufám, že se situace brzy uklidní a my se opět začneme připravovat společně,“ pokračuje opavský středopolař.

Jak tráví karanténu? „Kromě trénování nejvíce času trávím samozřejmě s rodinou, což je asi jediné pozitivum toho všeho,“ přiznává. Společnost mu vedle přítelkyně Natálie, která mimochodem také pochází ze sportovně založené rodiny (její otec Petr je bývalý hokejový útočník – pozn. red.), dělá i malý Tomášek, který nemá ještě ani rok.

„Musím říct, že někdy je to opravdu zápřah, samozřejmě hlavně pro přítelkyni. Malý objevuje a poznává svět. Začíná už i lozit, a to pěkně rychle, což zrovna po mě asi nemá,“ směje se záložník Slezského FC.

Jak se chrání například právě při procházkách s malým Tomáškem? „S přítelkyní nosíme roušky, je to potřeba a nyní už i povinnost. Malý je pěkně zababušený v kočárku. Doufám, že se situace brzy uklidní a životy všech lidí se vrátí do normálu. Přispět k tomu ale můžeme jen sami tím, že se budeme chovat zodpovědně,“ uzavírá Jursa.


sdílet