Řezníček o otužování v sádráku: Je to ranní rituál. Co paří na konzoli?

26. 3. 2020
Redakce

Opava – Takřka každé ráno vstane z vyhřáté postele a vyrazí směr Stříbrné jezero. Do něj se pak Honza Řezníček vrhne, ať už teploměr ukazuje stupně nad nulou, nebo pod ní. Co říká o svém otužovacím rituálu a jak tráví čas v karanténě?

„Od trenérů máme individuální plán, takže převážně chodím běhat. S přítelkyní jsme vyrazili na krátké procházky, ale teď už raději nikam nechodíme. Jsme doma a hodně koukáme na filmy nebo seriály. Občas hraju i na PlayStationu,“ přiznává.

Co frčí u Řezníčků? „Hlavně série Rychle a zběsile. Viděli jsme všechny díly, a to hned několikrát,“ usmívá se. „A PlayStation? Docela dost jsem se vrhnul na NHL,“ prozrazuje opavský záložník. Co na to jeho přítelkyně? „Není z toho nadšená, ale povoluje mi to. Vždycky se nějak domluvíme,“ směje se.

V době platícího nařízení o omezeném pohybu zůstává v Opavě. „Zatím jsme tady, ale možná na víkend pojedeme do Pardubic, aby se nestalo, že bychom byli třeba půl roku bez rodiny. Samozřejmě nechceme trajdat nikde po návštěvách, ale alespoň doma bych se ukázal rád,“ pokračuje.



Stejně jako další hráči Slezského FC se nyní připravuje individuálně. „V minulém týdnu jsme měli každý den běhání. Teď bylo místo běhání i posilování, od kondičního trenéra jsme dostali cviky, které máme dělat,“ popisuje.

„Fotbalovému životu se to ale moc nepodobá. Spíš se nyní cítím jako individuální sportovec, kteří to takhle mají i normálně. Parta z kabiny mi chybí. Je to jiné. Dva týdny se to dá vydržet, ale bude to asi čím dál horší,“ tuší.

Pandemie koronaviru ovlivní životy spousty lidí. „Je to nepříjemné pro všechny. Firmy budou mít velké problémy, je to obrovsky složitá situace, která bude mít velký dopad asi na úplně všechny. Samotná nemoc asi tak „hrozná nebude“, spíš jde o důsledky, které v souvislosti s ní přijdou,“ myslí si.

Otužování v ledové vodě? Lidi koukají

Kdo pozorně sleduje účty Honzy Řezníčka na sociálních sítích si jistě všiml, že usměvavý borec s železnou pravidelností vyráží ke Stříbrnému jezeru, kde se otužuje. Klidně i během mrazů. „Před půlrokem jsme začínali s kluky, ale zůstal jsem v tom sám. (směje se) Od nového roku chodím fakt pravidelně. Od ledna jsem vynechal možná šest dní,“ vykládá.

Ve studené vodě se většinou zoceluje sám. „Ale občas se někdo najde, v zimě jsem se tam někdy setkával s otužilci. Lidi, kteří chodí kolem, jsou z nás samozřejmě překvapení. Hlavně v zimě, když mrzlo,“ směje se. „Otužování je dobré hlavně z pohledu imunity. V podstatě je to i dobrá regenerace a pro mě svým způsobem i ranní rituál, který mě vždy nakopne,“ uzavírá Honza Řezníček.


sdílet