František Metelka slaví čtyřicátiny

8. 4. 2020
Redakce

Opava – Odchovanec opavského fotbalu František Metelka právě dnes slaví své 40. narozeniny.

Někdejší vynikající záložník má za sebou bohatou hráčskou kariéru. Do nejvyšší soutěže poprvé nakoukal v dresu mateřského Slezského FC v sezoně 1998/1999, kdy zasáhl do pěti utkání. Od ročníku 2001/2002 už za opavský tým nastupoval pravidelně.

V lednu roku 2005 František Metelka přestoupil do konkurenčního Baníku Ostrava, s nímž ve stejném roce vyhrál Český pohár. O tři roky později se v Opavě objevil na krátkém hostování, a pak zamířil do zahraničí.

Rok strávil ve slovinském Velenje, se kterým v tamní nejvyšší soutěži obsadil sedmou příčku. Následně běhavý fotbalista zamířil do Polska, kde hrával za TS Podbeskidzie Bielsko-Biała. Pak opět zamířil do Baníku, ze kterého si odskočil na hostování do Sokolova, v roce 2012 se znovu vrátil do Opavy.

Slezskému FC pomohl k postupu z MSFL do druhé ligy. Po čtyřech letech v Opavě si odskočil do třetiligových Vítkovic, od roku 2016 působil coby hrající trenér rezervy SFC. Celkem František Metelka v nejvyšší soutěži sehrál 157 utkání, vstřelil 10 branek a na 14 jich nahrál. Dnes trénuje opavskou šestnáctku a zároveň se ve Slezském FC podílí na správě a údržbě sportovišť.

Přejeme všechno nejlepší, pevné zdraví, hodně štěstí a úspěchů v osobním i profesním životě, Mety!


sdílet