Lukáš Železník remizoval s Provodem, pak podlehl Trmalovi

11. 4. 2020
Redakce

Opava – Útočník Slezského FC Lukáš Železník má za sebou první zápasy v nové Datart e:LIGA Challenge. V sobotu remizoval s Lukášem Provodem z pražské Slavie a následně podlehl Matouši Trmalovi ze Slovácka.

Lukáš Železník – Lukáš Provod (Slavia) 2:2

Úvodní duel turnaje odstartoval Železník, který si za svůj tým zvolil Liverpool, skvěle. Hned ve 4. minutě otevřel skóre díky trefě Salaha. Pak přidal i druhý gól, ale následně Provod snížil. Opavský útočník měl ve hře převahu i šance, ale v nastavení slávistický záložník utekl a na poslední chvíli urval remízu 2:2.

Lukáš Železník – Matouš Trmal (Slovácko) 2:5

Pro duel s Matoušem Trmalem, jenž hrál za Barcelonu, si opavský fotbalista zvolil PSG. Utkání i vinou technických potíží muselo být hned po úvodním hvizdu restartováno a ve vyrovnané první půli zvítězil gólman Slovácka 1:0. Železníkův tým měl o přestávce takřka vyčerpanou kondici, což se projevilo i na výsledku. Trmal rychle vedl 5:0 a Železník v závěru dvěma rychlými góly alespoň korigoval výsledek.

Ohlasy Lukáše Železníka

„Jsem naštvaný, ale je to úplně jiný herní mód než hrávám. Už v tom prvním utkání se hráči nechtěli otáčet, jak jsem zvyklí. Oba to mají stejné, ale kluci, kteří nehrávají režim Ultimate, si na to asi zvykli rychleji. Mi to vůbec nešlo. Teď bude víkendová liga. Těším se, až si zahraji „normální“ zápasy,“ přiznává Lukáš Železník.

„Přes týden budu zkoušet ten herní mód 85 Rated, do středy ho musím trochu potrénovat. Postup mám stále ve vlastních rukách. Z strany je to zklamání, ale zabojuji,“ dodává na závěr.

Aktuální výsledky naleznete pod tímto odkazem.

Obsazení základních skupin Datart e:LIGA Challenge:

Skupina A: Provod (SLA), Trmal (SLO), Železník (OPA)
Skupina B: Bartošák (ZLN), Knejzlík (LIB), Matoušek (JAB)
Skupina C: Beneš (OLO), Kopic (PLZ), Kříž (PRI)
Skupina D: Číž (OVA), Nečas (BOH), Žitný (TEP)

Časový harmonogram základních skupin

středa 15. dubna 2020
18:00 Beneš vs. Kříž (skupina C)
18:30 Trmal vs. Provod (skupina A)
19:00 Kopic vs. Kříž (skupina C)
19:30 Provod vs. Železník (skupina A)
20:00 Beneš vs. Kopic (skupina C)
20:30 Trmal vs. Železník (skupina A)


sdílet