Lukáš Železník exceloval! Porazil Provoda s Trmalem a postupuje

15. 4. 2020
Redakce

Opava – Útočník Slezského FC zvládl klíčové zápasy v Datart e:LIGA Challenge a po dvou vítězstvích nad slávistou Lukášem Provodem a Matoušem Trmalem ze Slovácka sviští do čtvrtfinále. V něm narazí na Karla Knejzlíka z Liberce, který na podzim v Opavě hostoval.

Lukáš Železník – Lukáš Provod (SK Slavia Praha) 3:1

Pro zápas s Lukášem Provodem si Železník zvolil Juventus a začal parádně. Po čtvrthodině hry otevřel skóre díky zásahu Dybaly. Po změně stran udeřil Železník podruhé a když Cuadrado zvýšil na 3:0, bylo hotovo. Záložník Pražanů v nastavení stačil už jen snížit na konečných 3:1.

Lukáš Železník – Matouš Trmal (1. FC Slovácko) 7:3

Utkání s Matoušem Trmalem začali oba hráči opatrně. Více ze hry měl ovšem opavský útočník, který šel do vedení. Gólman Slovácka stačil v první půli vyrovnat, ale po změně stran se Železník naplno rozjel a soupeři nakonec nasázel sedm branek! Fotbalista Slezského FC vyhrál jasně 7:3 a ze druhého místa postupuje do čtvrtfinále, kde změří síly s Karlem Knejzlíkem z libereckého Slovanu. Pikantní je, že Knejzlík v Opavě na podzim hostoval, jenže vinou zranění kolene si v dresu SFC soutěžní zápas nezahrál.

Ohlasy Lukáše Železníka

„Musím přiznat, že dopoledne jsem mód 85 Rated trénoval. Přišel jsem na to, jak to funguje. Změnil jsem i rozestavení a šlo mi to. První zápas byl rozhodující, protože v něm šlo o postup. Co se týče druhého, trochu jsem se ho obával, protože jsem s Matoušem Trmalem prohrál 2:5 a on porazil Lukáše Provoda 6:0,“ přiznává Železník.

„Řekl jsem si, že ho zkusím porazit a nakonec to vyšlo ještě s takovým výsledkem. Jsem za to moc rád. Povedlo se mi dát krásný pátý gól nůžkami. To jsem hleděl, jak jsem to dokázal,“ směje se opavský útočník. „Předtím jsem měl problémy s internetem, byla tam delší odezva, ale tentokrát už to klapalo, jak mělo,“ dodává.

Ve čtvrtfinále Lukáš Železník narazí na Karla Knejzlíka. „Karlose z FIFY znám, už jsem s ním pár zápasů hrál. Myslím, že těžšího soupeře jsem dostat nemohl. Dá se říct, že pro mě je to předčasné finále. Vyhraje ten lepší,“ uzavírá zkušený borec.

Pavouk play-off Datart e:LIGA Challenge

QF1: Matouš Trmal (1. FC Slovácko) vs. Lukáš Bartošák (FC Fastav Zlín)
QF2: Karel Knejzlík (FC Slovan Liberec) vs. Lukáš Železník (Slezský FC Opava)
QF3: Vít Beneš (SK Sigma Olomouc) vs. Lumír Číž (FC Baník Ostrava)
QF4: Patrik Žitný (FK Teplice) vs. Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň)

Všechny série čtvrtfinále se odehrají ve středu 22. dubna, přesné časy budou upřesněny. Hrát se bude systémem utkání BO3 (na dva vítězná utkání). Stejným modelem BO3 se odehrají série semifinále + o 3. místo a finále, a to v termínu středa 29. dubna.


sdílet