David Hampel vyrazil za svými svěřenci. Kam zamíříme příště?

11. 5. 2020
Redakce

Opava – Den vítězství. Pro většinu lidí tento svátek znamenal páteční volno. Pro fotbalisty a trenéry Slezského FC ale nikoliv. Kouč opavských brankářů David Hampel si mákl ještě víc, po tréninku A-mužstva vyrazil do Ratiboře u Vsetína za svými svěřenci z dorostu.

„Tato myšlenka mě napadla zhruba čtrnáct dní zpátky. V dorostu máme dva kluky ze Zlínského kraje, jeden je z Valmezu a druhý z Bystřice pod Hostýnem. Kvůli současným opatřením a podobně kluci nemohou dojíždět do na tréninky do Opavy, takže jsme se dohodli tak, že za nimi přijedu já,“ vysvětluje trenér brankářů David Hampel.

Tréninku pod vedením Davida Hampla s Erikem Schönwälderem a Janem Hegarem se zúčastnil i Hamplův bývalý svěřenec ze Sigmy Olomouc Radek Vítek, jenž přestoupil do slavného Manchesteru United.

„Vzhledem k tomu, že jsem s kluky jednou za týden, měli jsme delší trénink. Většinou je mívám dlouhé hodinu nebo hodinu a čtvrt a teď jsme na hřišti strávili asi hodinu a čtyřicet minut. Ideální to není, ale jednou za čas to neuškodí. Navíc teď, kdy kluci nemají zápasové vytížení,“ říká Hampel.

„Dělali jsme snad všechna cvičení kromě centrovaných míčů. Byly tam cviky zaměřené na rozehrávku, rychlost i reakční cvičení. Chtěl jsem docílit toho, aby toho trénink obsáhl co nejvíc,“ dodává vzápětí.

Trenérská rada SFC se na své schůzce dohodla na tom, že by trenéři mohli v podobném režimu vyrazit za svými svěřenci například na Bruntálsko, kde je široká základna našich mládežníků.


sdílet