Kluby rozhodly. Sezona FORTUNA:LIGY pokračuje

12. 5. 2020
Redakce

Opava – Zástupci všech klubů FORTUNA:LIGY na Ligovém grémiu Ligové fotbalové asociace rozhodli o dohrání pozastaveného ročníku nejvyšší soutěže. Opavu čeká úvodní zápas ve středu 27. května, kdy na svém stadionu přivítá Karvinou. Termín bude ještě upřesněn.

Slezský FC Opava přijaté rozhodnutí plně respektuje, byť se hlasování nakonec zdržel. Proč? „Na klubu jsme v posledních dnech a týdnech hodně diskutovali o našem postupu. Museli jsme zohlednit sportovní, ekonomický a zdravotní aspekt. Probírali jsme to zleva, zprava. Nebylo to jednoduché rozhodování,“ přiznává ředitel SFC Jaroslav Rovňan.

„Dohrání soutěže v daných podmínkách je významným zásahem do našeho rozpočtu, zároveň ale samozřejmě chceme, aby se fotbal hrál a rozhodlo se na hřišti. Ekonomický a zdravotní aspekt je pro nás nezanedbatelný, nicméně jsme nechtěli bránit dohrání soutěže, proto jsme se hlasování zdrželi,“ vysvětluje Rovňan.

„Situace není černobílá a mrzí nás, že jsme byli postaveni před situaci "buď, anebo", ale nedá se nic dělat. Rozhodnutí většiny klubů respektujeme a těšíme se na ligové zápasy, byť nám bude výrazně chybět podpora našich skvělých fanoušků,“ dodává na závěr.

Restart soutěže proběhne v sobotu 23. května, kdy se v dohrávce představí Teplice s Libercem. Upřesněné termíny utkání zveřejní Ligová fotbalová asociace v nejbližších dnech.


sdílet