Alois Grussmann pokračuje v SFC, podepsal dlouhodobý kontrakt

24. 5. 2020
Klub

Opava – Sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann bude také v následujících letech pracovat pro opavský fotbal. S klubem se dohodl na další víceleté spolupráci, jejíž detaily nebude SFC specifikovat.

„Jednání jsme vedli už dříve, ale přibrzdila nás pandemie koronaviru. Každý měl svých starostí dost. Teď jsme se s Lojzou Grussmannem znovu sešli a domluvili jsme se na víceleté smlouvě. Ta má za cíl posílit stabilitu sportovního úseku v této nejisté době,“ říká předseda představenstva SFC Zdeněk Viktorin. „Lojza Grussmann má naši plnou důvěru a ve fotbalovém prostředí je respektovanou osobou s vysokým morálním kreditem,“ dodává Viktorin.

„Jsem rád, že jsme se domluvili, přece jen Opava je mou srdeční záležitostí. Mohu prozradit, že jsem podepsal dlouhodobý kontrakt. Není to tak, že kdybychom nedej bože sestoupili, v klubu skončím,“ vysvětluje Alois Grussmann. „Nyní je před námi opětovný rozjezd FORTUNA:LIGY, na který se plně soustředíme. Víme, že pro nás všechny bude náročný, ale věřím, že se nám podaří uspět a udržíme Opavu v nejvyšší soutěži,“ doplňuje.

Někdejší kapitán Kaučuku působí ve Slezském FC Opava od ledna roku 2014, kdy se stal generálním manažerem klubu. Podílel se na postupu z MSFL až do nejvyšší soutěže v roce 2018, kam opavští fotbalisté poprvé v historii postoupili z první příčky. Ve FORTUNA:LIZE působí Slezský FC dodnes. Významným úspěchem, kterého klub za manažerského působení Aloise Grussmanna dosáhl, je také účast klubu ve finále MOL Cupu v roce 2017.


sdílet