Slezský FC vyzve Karvinou. Obrovsky důležité utkání, ví Balcárek

26. 5. 2020
Redakce

Opava – Přípravy jsou pryč, je tady opětovný rozjezd FORTUNA:LIGY a s ním také ostré zápasy. První duel čeká opavské fotbalisty už ve středu 27. května, kdy od 18 hodin v Městských sadech hostí Karvinou.

„Obrovsky se těším. Fotbal chybí všem. Hráčům, trenérům, veřejnosti. Český národ fotbal potřebuje, každý se na něj těší. Jen škoda, že se hraje bez diváků. Mrzí nás, že nebudeme mít jejich podporu, protože jsou tady skvělí fanoušci. Výkon hráčů to dokáže posunout na vyšší hranici, ale vymlouvat se na to nebudeme. Bereme to jako fakt,“ konstatuje Jiří Balcárek.

„Je to obrovsky důležité utkání, stoprocentně. Pokud ho zvládneme, může nás posunout,“ uvědomuje si kouč Slezského FC. Postrádat bude dlouhodobě zraněného Dominika Smékala. Nejistý je i start Dediče, Součka a Železníka.

„Vstup do sezony bude důležitý, od něj se bude všechno odvíjet. Pak máme čtyři utkání, ze kterých hrajeme dvakrát doma. V domácích prostředí jsme dokázali porazit obrovsky silné soupeře jako Mladou Boleslav, Sigmu Olomouc. Vynikající zápasy jsme odehráli s Jabloncem. Domácí podmínky musíme využít,“ má jasno Balcárek.

Ve středu se Opavě postaví celek z nedaleké Karviné. Podzimní měření sil dopadlo smírně 1:1. „Co jsem viděl její zápasy, udělala na mě obrovský dojem. Je to organizované mužstvo, které je silné směrem dopředu. Na krajích má brejkové hráče, všechno rychlostní typy,“ pokračuje trenér Opavy.

Jeho týmu startuje nabitý zápasový program. Ve středu derby s Karvinou, v neděli pak šup na sever Čech do Teplic a hned ve středu další ostrý zápas – doma s Bohemians Praha 1905 a mohli bychom pokračovat. „S touto situací se nikdo nesetkal. Program je náročný, ale pro všechny stejný. Očekávali jsme, že pokud se soutěž znovu rozjede, bude to pro hráče kondičně náročné. S realizačním týmem jsme už dopředu kladli důraz zejména na kondiční trénink. Věřím, že to zvládneme,“ uzavírá.

Středeční utkání má výkop na programu v 18 hodin. Veškeré informace týkající se organizace utkání přineseme na webu v odpoledních hodinách.


sdílet