Pozvánka na Street Game Festival

9. 5. 2013
Redakce

V sobotu 15. června se bude v Opavě konat třetí ročník sportovně-kulturní události Street Game Festival, jejíž součástí je turnaj ve třech sportech. Slezský FC Opava tuto akci podporuje a zve na ní fanoušky našeho klubu.

Street Game Festival pořádá Opava City Entertainment, o.s., jejíž zástupce Aleš Kalný akci popisuje takto: „Jedná se o turnaje v basketbale, fotbale a beachvolejbale, které se uskuteční během sobotního dne v Opavě-Kylešovicích v areálu U Hřiště. S pořádáním turnaje ve streetovém sportu jsme začali již před dvěma lety, kdy jsme v roce 2011 a 2012 úspěšně uspořádali samostatný turnaj ve streetballu (basketbal 3 na 3). Podle tohoto vzoru jsme pro tento rok přidali další dva sporty.“

V každém sportu jsou vypsány tři věkové kategorie pro muže i ženy, konkrétně 12–14, 15–17 a 18 a více let. Turnaje budou probíhat od rána rozlosováním ve skupinách a ti nejlepší postoupí do odpoledních vyřazovacích bojů. Finálové zápasy a boje o ceny budou vrcholit v pozdním odpoledni. Pro účastníky jsou připraveny dárky a upomínkové předměty, vítězové získají hodnotné ceny. V průběhu dne se budou konat také dovednostní soutěže, kterých se může zúčastnit kdokoliv. „Hlavní myšlenkou a podstatou streetballu je dostupnost hry pro každého, a to téměř kdykoliv a kdekoliv. Nemusíte vůbec být profesionálními sportovci nebo členy nějakého klubu, abyste se mohli turnaje zúčastnit. Přijďte ukázat, co ve vás je!“ vyzval další z organizátorů akce Jan Černý.

Street Game Festival nebude pouze sportovní akci, konat se bude také doprovodný program pro návštěvníky, rodiny s dětmi a všechny ostatní příznivce sportu. Po celý den bude připraveno občerstvení s bohatým výběrem. Festival bude zakončen koncertem kapel, jehož začátek je plánován na osmnáctou hodinu a hlavním vystupujícím bude opavská kapela Špek band.

„Věříme, že celá akce bude oživením pro Opavu a všechny obyvatele, kteří zde mohou strávit příjemný den. Určitě uvidíme kvalitní a vzrušující souboje doplněné o vynikající individuální výkony, které budou ozdobou celého festivalu. Je důležité, aby se i v našem městě konaly kvalitní akce, proto věřím v hojnou návštěvu ze strany diváků, která podkreslí celou atmosféru turnaje. Cítím, že budujeme hezkou tradici,“ dodal Aleš Kalný.

Více informací o této akci naleznete na www.streetgamefest.cz.


sdílet