Schaffartzik před duelem v Teplicích: Bude to boj

29. 5. 2020
Redakce

Opava – Fotbalisty Slezského FC čeká daleká cesta na sever Čech. V neděli od 14 hodin se představí na půdě Teplic, kde se porvou o další důležité body do tabulky FORTUNA:LIGY.

„Je to první ze dvou zápasů, které do konce základní části hrajeme venku. Jsme v situaci, že je nám jedno, s kým hrajeme. Zkusíme o to zabojovat a nějaký bod přivézt, ale bude to boj,“ uvědomuje si záložník Jan Schaffartzik.

Ten proti Karviné nastoupil na pozici podhrotového útočníka. „Naším úkolem s Lukášem Železníkem bylo, abychom chodili do soubojů, za sebe, vyhrávali jsme hlavy, prodlužovali to na záložníky a zároveň se pokusili o střelbu. Byla to taková klasika, kterou asi trenér od hrota podhrota vyžaduje,“ popisuje.

Ve středečním derby s Karvinou se body dělily po bezbrankové remíze, byť Opavští v nastavení skórovali. Trefu Pavla Zavadila z přímého kopu ovšem rozhodčí neuznali kvůli ofsajdovému postavení nabíhajících hráčů. „Byla to velká škoda, na druhou stranu by to bylo štěstí strhnout výhru úplně na konci zápasu na naši stranu. Pro nás je ale remíza ztrátou,“ přiznává Schaffartzik.

Nyní se Slezané představí na teplických Stínadlech. „I když jedeme ven, chceme vyhrát. Na tom se nic nemění. Teplice prohrály s Bohemkou, určitě to budou mít v hlavách. My jsme ve středu získali bod, oni nula, takže jsme na tom byli daný den lépe, když to takhle řeknu. Snad budeme mít lépe nastavené hlavy, ale dobrý bude samozřejmě jakýkoliv bod,“ dodává na závěr.


sdílet