Souhrn víkendových zápasů mládeže

6. 5. 2013
Redakce

Přehled zápasů, které o víkendu odehrály mládežnické týmy Slezského FC Opava.

Dorostenci

U17: SFC Opava – FC FASTAV Zlín 1:5

U16: SFC Opava – FC FASTAV Zlín 1:0 (podrobnosti, foto, video)
Branka SFC: Tesařík.

Radomír Hlaváč a Petr Deseyve zhodnotili výhru takto: „Dnešní utkání pro nás nebylo vůbec jednoduché. Po středečním zápase v Prostějově, kde jsme přišli o vítězství v posledních pěti minutách, nás čekal silný Zlín. Navíc jsme se museli vypořádat s absencí několika hráčů a vzhledem k úzkému kádru doplnit sestavu o kluky z patnáctky.“

„První poločas měl ještě solidní tempo, ale ve druhém poločase se na obou mužstvech projevila únava z náročného zápasového rytmu středa-sobota-středa-sobota. Pozitivní je, že jsme dnes soupeře nepustili až na jedno zaváhání po standardní situaci do žádné šance a utkání odehráli bez inkasované branky,“ upozornili trenéři U16.

Žáci

U15: SFC Opava – FC Hlučín 1:1

U14: SFC Opava – FC Hlučín 7:2 (podrobnosti)
Branky SFC: Knopp 2, Pučan 2, Fusek, Havrlant, Sládek.

„V tomto utkání jsme od začátku zápasu byli lepší ve všech herních činnostech a zejména v prvním poločase jsme předváděli pěkný technický fotbal se spoustou šancí. V prvním poločase jsme nakonec vstřelili 4 branky. Tu nejhezčí dal Patrik Knopp po střele z dvaceti metrů, kdy míč šel od břevna do země a zpět do sítě,“ řekl po utkání asistent trenéra Radim Maloch.

„Druhý poločas jsme začali skvěle a Vít Havrlant hned zvýšil na 5:0. Po této brance jsme sice dopředu hráli pořád dobře, ovšem hra dozadu byla velmi ležérní. Soupeři jsme zcela zbytečně darovali dva góly a to ještě Matěj Zouhar chytil penaltu. Ve vyrovnanějších utkáních by nás tyto výpadky mohly mrzet. Naštěstí hra dopředu dnes byla kvalitní, takže jsme soupeři dokázali odskočit na pět branek a ještě několik šancí jsme nevyužili. Celkově jsme podali dobrý výkon a vyhráli jsme zaslouženě,“ dodal Radim Maloch.

U13: SK Sigma Olomouc – SFC Opava 8:3 (podrobnosti)
Branky SFC: Fusek 2, Červeňák.

Hodnocení trenéra Jana Hrušky: „Sigma Olomouc patří ke špičce soutěže, a proto bylo toto utkání z naší strany dlouho očekávané. I přes nepříznivý výsledek nejsem z průběhu zápasu zklamaný. Naopak, hráli jsme odvážně a soupeři jsme nedarovali nic jen tak zadarmo. Dokonce v jednom mini utkání se nám podařilo uspět i výsledkově a v poločase jsme tak prohrávali jen o jednu branku.“

„Do druhé půle jsme šli odhodlaní se o výsledek poprat. K vidění byl krásný fotbal s mnoha šancemi na obou stranách, bohužel pro nás jich soupeř proměnil více a tím pádem zaslouženě zvítězil. Nám chyběl větší klid v koncovce. Přesto hráčům děkuji za výborný fotbalový zážitek. Trpělivá a poctivá práce v tréninku může příště vše strhnout na naši stranu,“ poznamenal trenér týmu SFC Opava U13.

U12: SK Sigma Olomouc – SFC Opava 8:7
Branky SFC: Ščudla 3, Buga, Tománek, Schlischka, Rother.


sdílet