Balcárek před duelem na Spartě: Chceme být nebezpeční

9. 6. 2020
Redakce

Opava – FORTUNA:LIGA po opětovném rozjezdu frčí ve vysokých obrátkách. Už ve středu 10. června se Slezský FC představí na půdě pražské Sparty.

„Čeká nás tým, který chce hrát každý rok o titul, patří nahoru. Poslední tři zápasy navíc zvládl tříbodově,“ říká na úvod opavský trenér Jiří Balcárek. „Na Spartu ale nejedeme v roli obětního beránka. Po klucích chci, aby hráli. Je jasné, že Sparta má velkou individuální kvalitu. My ji chceme eliminovat a být nebezpeční,“ předesílá.

Proti žluto-modrým v Generali Česká pojišťovna Areně dost možná nastoupí na hrotu útoku opavský odchovanec Libor Kozák. „Sledovali jsme videa Sparty a víme, že tenhle hráč je obrovsky nebezpečný hlavně v šestnáctce. Dokáže využít své postavy a dává spoustu gólů,“ říká na Kozákovu adresu kouč Slezanů.

Opavu brzdí marodka, na Spartě navíc vzhledem k dohodě obou klubů nebude moci nastoupit záložník Filip Souček. Na druhou stranu už má trenér k dispozici kapitána Jana Žídka a útočníka Václava Juřenu, kteří si už odpykali stopku za čtyři žluté karty.

„Karty a zranění k fotbalovému životu patří. Valí se to na nás, ale nechci se na to vymlouvat. Musíme se dívat sami na sebe. Kluci čekají na svou šanci. V náročném programu středa – neděle potřebujeme, aby byli všichni připraveni ke stoprocentnímu výkonu,“ vysvětluje.

„I z toho důvodu vyrazíme do Prahy až v den zápasu. Chceme, ať jsou kluci co nejvíce doma a hned po utkání jedeme rychle zpátky do Opavy. Hráči si odpočinou, a pak už se začneme chystat na domácí zápas s Českými Budějovicemi,“ uzavírá Jiří Balcárek.

Středeční duel startuje v 18 hodin. Průběh utkání můžete sledovat na stanici O2 TV Sport či prostřednictvím textového on-line přenosu.

Nejsou k dispozici

Adam Rychlý (obránce)
Filip Souček (záložník – vzájemná dohoda klubů)
Dominik Smékal (záložník / útočník)

🧐 Delegace rozhodčích

🗣 Hlavní rozhodčí – Emanuel Marek
🚩 První asistent – Dan Vodrážka
🚩 Druhý asistent – Tomáš Batík
🔄 Čtvrtý rozhodčí – Dalibor Černý
📺 Videorozhodčí – Pavel Královec
📺 Asistent videorozhodčího – Ivo Nádvorník
📋 Technický delegát – Milan Ondo
📋 Delegát FAČR – Michal Beneš

🔢 Řečí čísel


📊 Vzájemná bilance

🆚 Počet utkání: 19
Vítězství Slezského FC Opava: 2
Remízy: 2
Vítězství AC Sparta Praha: 15
Vstřelené branky: 15 – 47
🎯 Nejlepší střelci: Jan Baránek 3 branky – Horst Siegl, 5 branek
Žluté karty: 36 – 36
🛑Červené karty: 0 – 1
🎯Proměněné penalty 1 – 4

Stadion na mapě


sdílet