Řezníček po Spartě: Rozhodla kvalita. Teď velí porazit Dynamo

10. 6. 2020
Redakce | FOTO: František Géla, sfc.cz

Praha – Slezský FC sehrál na Spartě slušný zápas, leč bez bodového zhodnocení. Jak utkání hodnotil opavský záložník Jan Řezníček?

Honzo, na Spartě jsme prohráli 0:2, ale výkon byl podstatně lepší než v neděli proti Slovácku, že?
Myslím, že jsme hráli přesně to, co jsme si řekli. Chtěli jsme hrát aktivně a napadat je, což jim moc nesedělo. Z naší strany to bylo dobré, ale stejně jsme prohráli, takže bohužel…

V čem byl oproti nedělnímu zápasu hlavní rozdíl?
Bylo to dané taktikou. Chtěli jsme hrát více dozadu, ale teď jsme nechtěli čekat na to, „kolik“ nám dají gólů. Chtěli jsme hrát aktivně, získávat míče a nedostat soupeře tolik do hry, což se nám dařilo.

Rozebírali jste nepovedený zápas se Slováckem dlouho?
Rozebrali jsme si ho hned další den. Pak už jsme se ale soustředili na tenhle zápas, protože utkání jdou teď hodně rychle za sebou.

Co rozhodlo o výsledku na Letné?
Asi kvalita. V první půli domácí dokázali vyřešit jeden brejk, který sehráli parádně. Druhý gól pak padl trochu se štěstím, kdy jsme si balon v podstatě srazili sami do brány. Těsně předtím jsme měli šanci my, ale byla z toho tyč.

Jak se vám hrálo na sparťanském stadionu, který byl takřka prázdný?
Je to škoda, protože jinak by tady byla úplně jiná atmosféra. Je krásné hrát na takovém stadionu, ale bez fanoušků to není ono. Doufám, že opatření brzy opět povolí. Už jsem četl, že se něco takového chystá. Pro fotbal to bude jen dobře.

V neděli vás čeká důležitý domácí zápas s Českými Budějovicemi.
Před nadstavbou to bude důležité utkání, protože Příbram vyhrála nad Libercem. Potřebujeme se před ni dostat, abychom s ní pak mohli hrát doma. Musíme zkrátka potvrdit domácí prostředí a vyhrát.


sdílet