Dvanáctka uspěla v Ostravě, přivezla si bronz

13. 6. 2020
Redakce

Opava – Mladší žáci Slezského FC kategorie U12 se po dlouhé pauze představili na turnaji a kvalitně obsazený Baník Cup zvládli parádně, kdy obsadili třetí příčku.

Komentář trenéra Marcela Klajmona:

„Po dlouhé a vynucené pauze, jsme konečně zase měli možnost se poměřit s kvalitou a zúčastnili jsme se velmi kvalitně obsazeného dvoudenního turnaje pod názvem Baník Cup. A byť na turnaji chyběli pravidelní účastníci ze zahraničí – AC Milán či West Ham United, konkurence z řad českých týmů byla i tak vysoká.

Hned na úvod musím konstatovat, že z osmi účastníků, byly svou kvalitou od ostatních naprosto odskočeny týmy domácího Baníku a Hradce Králové, které se nakonec utkaly i ve vzájemném finále.

My jsme v turnaji nakonec brali krásné třetí místo, což je velmi pozitivní do další a budoucí společné práce. Nicméně bronzové medaile přijímám s velkou pokorou, poněvadž o úspěchu či neúspěchu na turnaji rozhodla jedna chycená penalta v penaltovém rozstřelu po čtvrtfinálové remíze s Vítkovicemi a také pouhých šest vstřelených gólů v šesti utkáních hraných 2x25 minut čili za 300 minut hry, což je určitě velmi málo. Stále nám buď krok chybí, nebo ho zbytečně přidáme. Pořád hledáme opravdového „bombera“.

Na druhou stranu jsme byli s Hradcem Králové jediným týmem, který dokázal dostat pod tlak (herní i výsledkový) domácí tým Baníku. Naše vzájemné semifinálové utkání svou atmosférou a kvalitou strhlo naprosto všechny přítomné diváky, kdy jsme se poučili ze vzájemného sobotního utkání ve skupině (obdrželi jsme opravdu vysoký příděl) a kluci ukázali obrovský charakter a morální vlastnosti. Nicméně i zde jsme nakonec odešli poraženi, kdy ještě těsně před koncem nebyl výsledek zdaleka rozhodnutý a obrovské šance se střídaly pravidelně na obou stranách.

Utkání o bronz se Zlínem, již bylo ovlivněno celkovou únavou i atmosférou finále na vedlejším hřišti, a byť jsme obdrželi 40 vteřin před koncem vyrovnávající branku, myslím, že jsme zaslouženě zvládli penaltový rozstřel a brali celkové třetí místo. Do All-Star týmu turnaje byl vybrán Jirka Lazar.“

Konečné pořadí turnaje: 1. FC Baník Ostrava, 2. FC Hradec Králové, 3. SFC Opava, 4. Fastav Zlín, 5. 1. FC Slovácko, 6. Fotbal Třinec, 7. Akademie MFK Vítkovice, 8. MFK Karviná.

Sestava SFC: Matěj Balint, Lukáš Bolík, Jakub Dobiáš, Marek Dočkal, Daniel Faldýn, Adam Fuchsig, Matěj Grulich, Jiří Lazar, Šimon Mac, Matěj Matýsek, Mikuláš Poláček, Václav Slanina, Jakub Stareček, Šimon Tomčík, Tomáš Závěšický. Trenéři: Marcel Klajmon, Martin Prohászka.




sdílet