Musíme hrát ještě lépe než posledně, velí Kováč před Zlínem

19. 6. 2020
Redakce

Opava – Užili si trochu volnější režim, ale teď už mají před sebou fotbalisté Slezského FC další výzvu. V sobotu 20. června od 15.30 hodin se představí na půdě Zlína.

„Jsme rádi, že jsme zvládli zápas s Českými Budějovicemi, ale to už je za námi, je to pryč a my už se soustředíme na Zlín. Bude to úplně jiné utkání. Znám trenéra Boba Páníka, takže vím, že se na nás určitě velice dobře připravují, ale my se musíme dívat hlavně na sebe. Doufám, že si kluci sebevědomí, s jakým hráli proti Českým Budějovicím, přenesou i do utkání ve Zlíně,“ přeje si opavský kouč Radoslav Kováč.

Ten společně se svým parťákem Aloisem Skácelem rozjel opavskou misi úspěšně a po vítězném utkání s Českými Budějovicemi dostal řadu gratulací. „Od trenérů, od kterých jsem se učil a kterým naslouchám, mě to potěšilo. Byl jsem ale hlavně rád za kluky, kteří si dokázali, že fotbal hrát umí. Odpracovali to skvěle a přesně takhle musíme pokračovat. Esemesky byly, ale víte, jak to je ve fotbale – jeden týden takhle, druhý naopak. My se nyní soustředíme na to, abychom byli co nejlépe připraveni na každý daný zápas, který je před námi,“ pokračuje.

Ve středu měl tým volný program, prospělo to? „Podle mě nám to trochu pomohlo. Před zápasem s Českými Budějovicemi jsme tady byli dva dny, takže to bylo nesmírně hektické. Moc jsme toho nenaspali, ale teď nám to pomohlo,“ přiznává. Volnější režim pomohl i hráčům. „Je jasné, že nějaké šrámy jsou, ke konci sezony je to tak vždycky, ale jinak jsme takřka v plné sestavě. Hráče máme zdravé, i když někteří mají šrámy,“ dodává.

Ševci naposledy sahali po bodech na půdě pražské Slavie, než jim zhruba čtvrthodinu před koncem vzal svým gólem naději Masopust. „Velmi dobře zachytal Dostál. Hráli organizovaně, dobře z obrany a hrozili z brejků. Pro ně to bylo dobré utkání, i když neodvezli ani bod. Teď to ale bude jiný zápas a já věřím, že jsme na něj dobře připraveni,“ tvrdí Kováč.

O sestavě už má jasno. „Ale teď si to samozřejmě necháme pro sebe. Klukům jsem říkal, že pokud budeme chtít uspět ve Zlíně, budeme muset hrát ještě lépe než s Českými Budějovicemi,“ předesílá na závěr.

Sobotní duel ve Zlíně startuje od 15.30 hodin, sledovat ho můžete prostřednictvím přímého přenosu na O2 TV Sport či skrz textový on-line přenos.


sdílet