Góly jsme soupeři darovali, mrzí Kováče. V Karviné velí zabrat

20. 6. 2020
Redakce | FOTO: František Géla, sfc.cz

Zlín – Slezský FC na zlínské Letné neuspěl. O body ho tam připravily vlastní zbytečné chyby, které domácí celek potrestal. Jak nepovedené utkání hodnotil opavský kouč Radoslav Kováč?

„Při první šanci jsme to blbě odkopli. Z levé strany jsme byli hodně otevření. Domácí to dostali do šestnáctky a bylo to z první střely 1:0. Po naší další chybě přišel druhý gól. Pak jsme to stačili korigovat do konce první půli na 1:2 a byli jsme stále ve hře,“ říká na úvod.

„Po změně stran jsme se zlepšili, ale bohužel přišel další direkt ze standardky, a pak už se to strašně těžko otáčelo. Mrzí mě, že první dva, možná i třetí inkasovaný gól ze standardky, jsme soupeři darovali. Pokud chceme udržet ligu, musíme se takových zbytečných gólů vyvarovat,“ má jasno Kováč.

Ten nechal odpočívat Pavla Zavadila, jenž zápas strávil jen na lavičce. „Pavel je strašně zkušený hráč, ale věděli jsme, že to tady bude boj, tak jsme se rozhodli, že ho pošetříme. Navíc ještě nebyl stoprocentně zdravý,“ vysvětluje.

Opavští se opět ocitli na poslední příčce tabulky, hned v úterý je navíc čeká derby v Karviné. „Potřebujeme dobře zregenerovat, ukázat si pár věcí a v úterý jdeme znovu do války. Míříme do Karviné, kde musíme bodovat, i když to slovo nemám rád. Chceme uhrát co nejlepší výsledek a vzít si tam nějaké body,“ uzavírá kouč Slezského FC.


sdílet