Opavu čeká klíčový duel. Není kam uhnout, říká Kováč před derby

22. 6. 2020
Redakce

Opava – Utkání, které hodně napoví o dalším vývoji skupiny o záchranu ve FORTUNA:LIZE, čeká v úterý od 17.30 hodin fotbalisty Slezského FC na půdě Karviné.

„I vzhledem k tomu, že jsme to nezvládli ve Zlíně, je to pro nás mimořádně důležitý zápas. Uděláme všechno pro to, abychom uspěli a odvezli si body. Vím, že to vůbec nebude lehký zápas, ale takhle se na to dívat nemůžeme. Musíme koukat hlavně na sebe, hrát aktivně, odevzdat co nejlepší výkon a uvidíme, na co to bude stačit,“ předesílá opavský kouč Radoslav Kováč.

Ten svou trenérskou misi společně s Aloisem Skácelem rozjel vítězstvím nad Českými Budějovicemi, jenže ve Zlíně přišel náraz v podobě prohry 1:3. „Soupeři jsme darovali tři góly. První padl po sérii našich tří, čtyř chyb po sobě v první minutě. Byla tam slabá koncentrace, z toho jsem byl zklamaný. Druhou branku jsme soupeři nabídli sami a třetí gól padl ze standardky, kdy se pro to dá vždy udělat něco navíc,“ mrzí někdejšího reprezentanta.

V úterý nebude moci počítat s Janem Schaffartzikem, který nedohrál utkání na zlínské Letné, a podstoupil operaci dolní končetiny. „Honza se na postu stopera našel. Proti Českým Budějovicím odehrál dobrý zápas. Jeho absence je pro nás komplikací. Vypadl na delší dobu, je to velká škoda. Stoprocentně zdravý není ani Zavoš, což mě také moc mrzí,“ přiznává Kováč.

„Karviná má dobře poskládaný tým. Nebude to vůbec jednoduché utkání, ale to pro nás není žádné. Pro nás je důležité to, jak nastoupíme my. Vím, že Karviná má své starosti, ale to my po utkání ve Zlíně taky. Musíme bodovat, už není kam uhnout,“ uzavírá trenér Slezského FC.

Úterní duel v Karviné startuje od 17.30 hodin, sledovat ho můžete prostřednictvím přímého přenosu na O2 TV Sport či skrz textový on-line přenos.

🧐 Delegace rozhodčích

🗣 Hlavní rozhodčí – Pavel Královec
🚩 První asistent – Ivo Nádvorník
🚩 Druhý asistent – Tomáš Mokrusch
🔄 Čtvrtý rozhodčí – Jan Machálek
📋 Technický delegát – Ludvík Urbanec
📋 Delegát FAČR – Ladislav Dofek

🔢 Řečí čísel

🆚 Počet utkání: 4
✅ Vítězství Slezského FC Opava: 1
⏸ Remízy: 3
❌ Vítězství MFK Karviná: 1
⚽ Vstřelené branky: 4 – 5
⚠ Žluté karty: 10 – 7
🛑 Červené karty: 0 – 0
🎯 Proměněné penalty 1 – 1

📊 Vzájemná utkání v nejvyšší soutěži

2019/2020
Slezský FC Opava – MFK Karviná 0:0 (25. kolo, 27. května 2020)
MFK Karviná – Slezský FC Opava 1:1 (11. kolo, 29. září 2019)

2018/2019
Slezský FC Opava – MFK Karviná 1:0 (nadstavba, 5. května 2019)
MFK Karviná – Slezský FC Opava 1:1 (20. kolo, 9. února 2019)
Slezský FC Opava – MFK Karviná 1:3 (6. kolo, 25. srpna 2018)

Stadion na mapě


sdílet